Witam
Jak widać na forum jestem całkiem nowy ale cóż przejdę od razu do rzeczy.
Mianowicie mam zamiar kupić Jaguara S-type z 4,0 V8 (rocznik 2000-03)z absolutnie nie sprowadzanego z Niemiec bo jak wiadomo tam to samochód "podplajstrują" żeby się przysłowiowej kupy trzymał później sprzedadzą i szukaj wiatru w polu - no chyba, że trafi się jakiś wyjątkowy rzeczywiście w ładnym stanie, wart uwagi. Ale mniejsza oto skąd będzie sprowadzony czy kupiony w kraju, przejdźmy do konkretów:
1)moje pierwsze pytanie brzmi: Czy silnik ten jest bardzo awaryjny, wiem że pali jak smok
ale za to moc, dźwięk itp. mówią mi, że dobrze było by go mieć. Chodzi mi oto aby ktoś kto użytkuje takiego kota powiedział mi co w nim może paść czy naprawy kosztowne i jak w rzeczywistości wygląda spalanie bo na internecie są bądź co bądź takie dane ale ludzie, którzy dodają raporty spalanie to często osoby, które takiego samochodu nie mają i piszą np. minimalne spalanie 20litrów a w takie rzeczy to już nie wieże .
2)Jak wygląda sprawa ludzi złośliwych - nie chodzi mi tu o kradzież całego samochodu tylko o złośliwości typu urwanie statuetki z maski porysowanie lakieru czy spuszczenie powietrza bo mimo iż ludzie mają droższe BMW czy Merce to Jaguar przyciąga bardziej spojrzenie i wo-gule zawiść głupich ludzi
(No i na pewno w Rollsie
)
3)Czy będzie opłacać mi się inst. gazowa? jakie koszty za przejechanie np. 100km na gazie i benzynie?
4)Czy bardziej oszczędna jest wersja 4,0 V8 czy 3,0 V6 co prawda wolałbym V8 ale jeśli znaczące oszczędności na paliwie itd...
Proszę o sensowne odpowiedzi i proszę nie pisać "buraku przecież taki temat już był" bo !WIEM! był, i to nie raz ale ja potrzebuje konkretnych odpowiedzi na
te pytania.
Zastanawiam się jeszcze nad kupnem Cadillaca Seville STS (1997-04 na nowszą wersję mnie nie stać
) Gdyż Cadillac to samochody naprawdę bezawaryjne tylko obawiam się co będzie jak już coś padnie bo tu części tylko z USA albo ewent. z ASO (ale jest chyba tylko jedno w Polsce albo dwa? ale strasznie daleko ode mnie)
A na zakup przewiduje 20patyków i raczej nie więcej bo musiałbym brać na raty albo kredyt a tego nie chcę.