A jeśli miałbym kupić S-typa teraz to kupiłbym tego http://otomoto.pl/jaguar-s-type-8v-4-0-b-g-C23339119.html
co o nim sądzicie?
Jak na mój gust (oczywiście odrazu zaznaczam że jakimś fachowcem nie jestem) to:
1. Ma zdecydowanie za ładny lakier (przynajmniej na foto) jak na auto sprowadzone z włoch (czyt. czyżby lakierowany??? włosi nie dbają o auta, przynajmniej wizualnie, co do stanu tech. tu jest już lepiej, chociaż też różnie bywa. Mam znajomych handlarzy, nawet parę razy byłem z nimi po auta i widziałem jak wyglądają auta z włoch - w środku syf że przez 3 dni trzeba sprzątać, lakier najczęściej wypłowiały i porysowany (tu akurat można wypolerować), obtarcia na zderzakach i jakieś drobne wgniecenia to prawie że standard)
2. Kierownica moim zdaniem za bardzo wytarta jak na ten przebieg (u mnie jest 190 tyś i jest ona zdecydowanie dużo mniej wytarta).
3. Kto zakładał inst. gazową, bo nie sądzę że włoch. Chcę zaznaczyć od razu że przeciwnikiem gazu nie jestm, ale jeżeli zrobił to handlarz żeby szybciej i łatwiej sprzedać auto to zrobił to najprawdopodobniej jak najniższym kosztem, a co za tym idzie sądzę że może być z nią więcej problemów niż pożytku, a tak na marginesie to za ile kupił to auto tam że opłaca mu się założyć do niego gaz i jeszcze na nim zarobi (czyt. co było z nim nie tak???). Natomiast jeżeli założył ją Włoch to na mój gust albo bardzo bardzo dużo jeździł (czyt. dużo większy przebieg niż te 212 tyś), albo redukował do maksimum koszta związane z utrzymaniem (czyt. faktyczny stan tech. auta opłakany).
To takie uwagi tak na szybko, generalnie radze Ci nie napalać się i podchodzić do aut od handlarzy z dużą rezerwą i podejrzliwością, bo niestety w większości (chociaż można znaleźć wyjątek od reguły ale to jak trafić 6 w totka
) przypadków oni chcą jak najwięcej zarobić na aucie, a co za tym idzie wiadomo. Generalnie auta na zachodzie wcale nie są tańsze niż u nas, a żeby taniej kupić i na nim zarobić musi mieć jakiś nazwijmy to defekt mniejszy lub większy (i tu wszystko zależy od chciwości i nastawienia handlarza na wielkość zarobku)
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań kota