Cześć.
Chciałem się Was, Kolegów forumowiczów podpytać o to auto:
Rocznik 2008
Model XJ x358 (po lifcie) Vanden Plas
Przebieg 116.000km
Cena 65.000zł
Miejscowość: Legnica
http://otomoto.pl/oferta/jaguar-xj-jaguar-xj-vanden-plas-ID6ybBtJ.html#8c4d825226Z moich informacji wynika, że auto zostało sprowadzone z USA, uderzone w prawe tylne drzwi i dalej (foto poniżej, autentyczne, jeżeli VIN się zgadza). Do Polski auto przyjechało z przebiegiem nieco ponad 90.000km (dane w oparciu o internet:)
Kolega forumowicz, który ma to auto (jeden post) pisał też o problemach z DVD w zagłówkach / audio / pracą wzmacniacza.
Generalnie, szukam XJ X358 z silnikiem 4.2 bez kompresora, z możliwie bogatym wyposażeniem. Ktoś, coś? Będę wdzięczny za pomoc i konstruktywną krytykę, połączoną z możliwie fachową radą
1. Kolor ww. auta niespecjalnie odpowiada moim oczekiwaniom. Nie zamierzam samochodu wykorzystywać do wożenia do ślubu, tylko jako auto firmowe - reprezentacyjne:) XJ podobał mi się od zawsze, kiedyś zobaczyłem go w naprawdę wypasionej wersji i od razu zapragnąłem. Prognozowany przebieg 15.000 - 20.000km rocznie, głównie miasto. Printscreen zamieściłem taki, żeby było widać uszkodzone miejsce (kwiaty na masce pozostawiam bez komentarza
).
2. Szukam auta z możliwie małym przebiegiem, dobrze, by miał coś wspólnego z rzeczywistością, no i zadbanego. Baaaardzo dużo czytałem o x350/358, wiem, że najważniejsze jest zawieszenie. Liczę się też z tym, że do auta trzeba będzie nieco włożyć. Na podstawie opisu i zdjęć to można ewentualnie powróżyć, ale chcę uniknąć spektakularnej wtopy (bo może auto się nie nadaje i już, dlatego szukam pomocy mądrzejszych od siebie:)
3. Monitoruję od dawna aukcje Jagów XJ x350/358 (Europa/USA). Ciężko trafić coś sensownego, z końca produkcji 2008 - 2009. Dlatego, jako świeżak, liczę na uprzejmość Kolegów:)