Autor Wątek: Kupiłem X-type'a. Co dalej?  (Przeczytany 54211 razy)

Innowierca

• Gość
Odp: Kupiłem X-type'a. Co dalej?
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 24, 2009, 17:48:54 pm »
Ups, przepraszam. W takim razie można usunąć poprzednie zapytanko.

compablo

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 24, 2009, 18:08:19 pm »
Też tak kombinowałem, ale niestety to nie to  :-[ Zielonego pojęcia nie mam o jaki przycisk chodzi. Może ktoś próbował juz coś takiego zrobić?

No niestety, mam ten sam problem :(

Wiesiek

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 25, 2009, 11:30:08 am »
Mam taki sam problem z BT. Próbowałem wprowadzać ##3#*# w różnych konfiguracjach (zał., wył., itp) niestety bez rezultatu.

Rob_W

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 25, 2009, 13:17:44 pm »
Z instrukcji X-Type'a:
Follow these steps to pair your phone with the vehicle:
• Switch the vehicle’s ignition ON (position II).
• Press the button (widok telefonu z odłożoną słuchawką), to the left of the touch-screen.
• Using the touch-screen keypad, enterthe code ##3#*#, then touch (przycisk z samą słuchawką telefonu)

Ja dzisiaj testowałem to w moim i jakoś nie działało - być może ktoś przed wywozem USA wymontował go  ?????? :-zly - wg. strony mój egzemplarz powinien mieć BT ...   

Innowierca

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 25, 2009, 15:01:43 pm »
Tylko że to jest instrukcja do wersji z NAVI... ja nie mam ekranu dotykowego tylko taki: http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,8092.0.html

Rob_W

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 25, 2009, 15:23:31 pm »
To jest instrukcja ogólnie rzecz biorąc uniwersalna - na wcześniejszych stronach są opisy przycisków dla standardowych wersji :-)
Nie wiem czy ten adres -> http://www.ownerinfo.jaguar.com/extfree2viewjagprod/index.jsp był już na forum, ale ja z niego wziąłem cały manual  :D

EDIT: Jakby ktoś chciał, to poskładałem oryginał dla wersji US z małych pdf'ów z tej strony w jeden ładny plik :)

Innowierca

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 25, 2009, 15:35:25 pm »
W którym miejscu znalazłeś info odnośnie instalacji BT? Ja znalazłem tylko "Telephone System Handbooks (including Bluetooth)" w którym zawarte są tylko informacje o tym, jak łączyć ze sobą telefon i auto.... niewidomy jestem czy co >:(

Rob_W

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 25, 2009, 15:55:10 pm »
Nie wiem czy to dla Ciebie dobra wiadomość, ale dla wersji z 2004 roku nie ma tego manuala o którym pisałem - > Bluetooth In-Car Telephone Handbook 2005.5 Model Year Onwards - XJ/XK/S-Type/X-Type Ref: JJM 10 31 99 552 (2). Dla modeli z roku 2004 są tylko In-car Telephone Handbook - 2004.5 Model Year oraz Telephone Systems Handbook :-( Czy to oznacza, że BT był dopiero w modelach z roku produkcyjnego 2005? :( Mój w CARFAXie ma datę produkcji 01/01/2005 ... ale co tam siedzi wewnątrz, tego nie wie nikt. Właśnie wysłałem maila do Jaguara z prośbą o informacje co było dokładnie w moim Xie w momencie sprzedaży (mam uzasadnione podejrzenia, że poprzedni właściciel / mechanik / importer coś niecoś sobie wykręcił  :-zly ) - jestem ciekaw czy mają takie informacje i czy w ogóle je udostępnią. Póki co otrzymałem tylko odpowiedź, że sprawa została przekazana do Customer Relationship Center ...

Offline kogutki

• JCPF Club Member
  • Forumowicz Daimler
  • free milk for free cats
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 25, 2009, 15:57:58 pm »
Rob, wyslales do JLR Polska czy do centrali?

Innowierca

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 25, 2009, 16:10:17 pm »
Na http://bluetooth.jaguar.com/ po podaniu końcówki VINu mówi mi, że mam BT. Już nic z tego wszystkiego nie rozumiem...

Rob_W

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 25, 2009, 16:11:08 pm »
Rob, wyslales do JLR Polska czy do centrali?

Do centrali - przez stronę główną - z doświadczenia wiem, że Polscy dealerzy mają dość powszechną przypadłość zwaną potocznie leniem i takie maile szybko lądują w koszu lub piszą w ładnych słowach - nie kupiłeś u Nas, to spadaj. Poza tym moje cudo przyjechało z USA.

Rob_W

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 25, 2009, 16:13:03 pm »
Na http://bluetooth.jaguar.com/ po podaniu końcówki VINu mówi mi, że mam BT. Już nic z tego wszystkiego nie rozumiem...

Mi też mówi, ale jak próbuję wklepać kod (#3##*#), to nic się nie dzieje ... a widziałem w którymś manualu screeny, że powinny pojawiać się wpisywane znaki na wyświetlaczu od radia.

Offline KRISS

• Forumowicz Daimler
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 25, 2009, 16:21:46 pm »
ale to jest doświadczenie twoje? czy obiegowa opinia?
Nie ląduje w koszu tylko w aftersales.  Po za tym E46483 początek bluetooth w X-ie.

Rob_W

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 25, 2009, 16:32:07 pm »
ale to jest doświadczenie twoje? czy obiegowa opinia?
Nie ląduje w koszu tylko w aftersales.  Po za tym E46483 początek bluetooth w X-ie.

Doświadczenie moje ale z nieco innych dziedzin - elektronika / komputery / RTV
Mój ma E49730 i jakoś nie działa - m.in. stąd ten mój mail do Jaga (kolejny to brak zmieniarki - widać tylko luźno latające i nie do końca zaizolowane kable w miejscu gdzie jest zmieniarka). Swoją drogą, to co tam jeszcze się znajdowało?

Offline KRISS

• Forumowicz Daimler
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 25, 2009, 17:48:28 pm »
co miał to widać w DDW z czym wyszedł... z tego co pamiętam :)