Ja mam 2.1 benzyna z pl salonu, auto jest dla mnie idealne jeżdżę nim codziennie po mieście, nie narzekam na niego, według mnie to ważne jest, aby kupić zadbany egzemplarz, niestety na allegro, większość to auta ze skręconym przebiegiem, ja mam oryginalny około 150 tys. km i na niego nie narzekam, faktem jest to, że w porównaniu do 2.5 i 3.0 wypada słabo co się dziwić napęd na 4X4 i większa moc, spalanie raczej nie jest niskie jakby to się mogło wydawać, generalnie wychodzi 10.5/11.5, zależy od dynamiki potrafi spalić zimą więcej, wiadomo mróz zagrzanie silnika itd, w trasie to zależnie od jazdy, jeżeli jedziesz dynamicznie i powyżej 120 km/h to spala 8.5, ja jestem z niego bardzo zadowolony, jeżeli dbasz o auto i kupisz zadbane nie ma się co zepsuć, co do łańcucha rozrządu, to powyżej 300 tys. będzie go słychać, do codziennej jazdy jest idealny, choć czasami chciałbym takiego 3.0 4X4, tylko szkoda mi tego sprzedawać, jest ze mną już tyle lat, trochę nim przejeździłem i zwiedziłem, wolałbym swap zrobić silnika i napędu, co do kosztów eksploatacji to jest on niewiele niższy od tych 2.5 i 3.0. Jakbyś miał jakieś pytania to je zadawaj śmiało. Ps wypowiedź jest też skierowana do nowego kolegi z innego tematu, miałem mu odpisać, ale brakuje mi czasu za co przepraszam, także może sobie tu przeczytać.