Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Potrzebna Informacja xf 3.0
Amper:
--- Cytat: Maretti w Styczeń 09, 2020, 13:18:52 pm ---...Co do sprzetu naglosniajacego, to u mnie ten najslabszy, slychac to wyraznie, ale dokupilem wzmacniacz, wymienilem glosniki, ale tylko przednie i do kufra wstawilem 12" bas aktywny, jest co do tego tematu wystartowane forum. Po skompletowaniu naglosnienia, jest teraz tak jak powinno :)
--- Koniec cytatu ---
Jakie głośniki i wzmacniacz wsadziłeś? Meridiana czy jakieś inne? Bas w tubie, tak? Dużo rozbierania i przeróbek miałeś? O jakim forum piszesz?
KubaC tu masz wątek o głośnikach, gdzie kolega proponuje zestaw. http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,40210.0.html
Maretti:
U mnie totalny mix sprzetu jest, bas to jest Phoenix Gold Z112AB-V2, brzmi dosc dobrze, ale pudlo za duze, ponad pol bagaznika zajmuje, glosniki to PIONEER TS-E171CI i wzmacniacz to SCOSCHE HDA8004, osobiscie jestem zadowolony z jakosci dzwieku. Co do rozbierania auta, to troche bylo roboty, boczki trzeba sciagnac by zamontowac nowe glosniki i kable do glosnikow musialem nowe pociagnac do bagaznika, bo bas i wzmacniacz tam zamontowalem, a to dlatego ze poprzedni wlasciciel podciagnal tam juz kable od zasilania, wiec tutaj mialem ulatwienie. Bas jest podlaczony pod tylne glosniki a wzmacniacz do przodu i na nowe glosniki.
Driv3rrrr:
A skąd wam się wzięły te wzmocnione kolektory w wersji S jak do każdej 3.0 diesel idzie ten sam numer kolektora. Akurat najczęściej właśnie puszczają w wersji 275KM.
zbychuro:
Rozszczelnialy się niezależnie od wersji, mi poszły obydwa w wersji 241, po prostu była seria wadliwych. Nowe założone już nie rozszczelniaja się. Jak komuś się przydarzy to zakup w serwisie citroen połowa ceny.
nordyk:
Silnik zajebisty tylko trzeba olej co 8-10 tkm wymieniać jak stara szkoła przykazuje. W skrzyni co 60-80 zależy czy jeździsz autostrady i jak jeździsz. U mnie po 80tkm olej zielony był. Problem miałem z rurką klimy - korozja, felerny czujnik zużycia klocków, raz robiłem zbieżność i konserwacje profili zamkniętych - gdzie tylko możliwość wstrzykniecia była.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej