Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Potrzebna Informacja xf 3.0

(1/5) > >>

KubaC:
Witam.
Ktoś Może Powiedzieć Coś o silnikach diesla 3.0 275 i 240 koni.
Na co uważać Czy warto kupić który z nich jest pewniejszy oraz jak z awaryjnośćią Xf-a z Tymi silnikami.???
Wielkie dzięki za wszelkie informacje.
Pozdrawiam.

zbychuro:
To są te same silniki różnią się tylko oprogramowaniem. W jaki rocznik celujesz, lub jaki budżet, bo na przestrzeni lat się zmieniały. Miałem trzy xf y więc coś Tobie doradzę.

KubaC:
Budżet to tak do 50tys.
Tylko nie wiem który model by był najlepszy z tych 3.0 w dieslu bo jest kilka sztuk A Ja świeży w Jaguarch
Portfolio S. Luxuru i Premium.Chce coś w co nie będę ładował kasy.Ogolnie chciałbym jakieś Opini konkretnej uzyskać na temat tej jednostki. Większość to poleca benzynke ale nie wydaje mi się żeby aż tak były wadliwe 3litra w dieslu. Będę wdzięczny za informację..
Rocznik 2009-2010

Maretti:
Nie tylko oprogramowanie jest inne, ale tez i inne sa kolektory, 3.0 DS ma mocniejsza konstrukcje i o wiele lepiej chodzi, sam mam 3.0 DS z 2010 w pakiecie Luxory, czyli nie mam podgrzewanej kierownicy, nie ma tylu opcji ustawienie foteli i pamieci, fotele nie sa wentylowane, bo to wszystko masz w pakiecie Premium Luxory, no i tez jest radio troszke bardziej ubogie, to slychac, ale zawsze mozna dolozyc sobie inne glosniki i ekstra wzmacniacz.
Jezeli chodzi o wadliwosc, to zalezy kto jak szanuje i tez zauwazylem z jakiego kraju jest opis, sam mieszkam w Szwecji i znajomy pracuje w serwisie Jaguara od 20 lat, mowi ze te jednostki sa bardzo malo awaryjne, jak dbasz tak masz. Ludzie mieszkajacy w Wielkiej Brytani maja calkowicie odmienne zdanie od tych co pisza swoje posty mieszkajac w Polsce. Poczytaj sobie rozne fora, z Polski, Niemiec, Angli, mozna sie za glowe zlapac jak rozne sa opisy.
Sam polecam ta jednostke, jezdze juz ponad rok i mam przebieg 138 000  i jestem zadowolony, olej co 10 000 km to mus. jakbys chcial cos wiecej wiedziec to pytaj.

rmazurek:
Dodatm tylko ze nie tylko kolektory ale tez wtryski sa inne.

Jesli chodzi o wyposazenie to podgrzewane fotele i kierownica byla czescia pakietu "winter comfort pack" w przedlifcie a nie wersji wyposazenia. Natomiast fotele wentylowane byly w portfolio jako standard - w innych byly opcjonalne

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej