Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Nie pali na jednym
adams:
Hi
Chodzilo mi o wtryskiwacz, myslalem ze przeplywka nazywasz wtryskiwacz. Sorki za male zamieszanie. Tak jak pisze kolega jarek w V12 nie ma przeplywomierza. Jest taki dinks na filtrze powietrza banku-cylindrow B ale ten miezy chyba przeplyw powietrza.
Jezeli chodzi o kompresje to faktycznie moze to nie jest zbyt dokladne badanie ale wydaje sie w miare wiarygodne. Czwarty cylinder banku B w pracy, czyli gorny martwy punkt i kopmpresorem z gumowa konowka do cylindra, przy trzech atmosferach wywala gumke uszczelniajaca to wydaje mi sie ze musi trzymac gura i dolem. Swieca tez wyglada w miare Ok za kazdym razem po wyjeciu jest sucha.
poz adams
jarek-jerryjag:
--- Cytat: adams w Kwiecień 27, 2009, 22:25:41 pm ---Jest taki dinks na filtrze powietrza banku-cylindrow B ale ten miezy chyba przeplyw powietrza.
--- Koniec cytatu ---
ten dinks to mierzy temperaturę powietrza wchodzącego do kolektora
adams:
Hi!
Dzeki za informacje. Warto to wiedziec. Jaki to ma wplyw na prace silnika, tak przy okazji. Pod maska V12 jest zawsze goraca, czasami mam wrazenie ze za bardzo. Tem silnika oscyluje w granicach 90 stopni, ale w korkach potrafi sie troche pdniesc! Przy okazji zapytam o kont wyprzezenia zaplonu, moze ktos wie?
poz adams
JAGULAR:
18st przy 3000tys i odlączonym podciśnieniu
adams:
Hi!
A na wolnych obrotach ile?. Jaka jest procedura ustawianaia zaplonu? Dzeki za odpowiedzi.
poz adams
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej