Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)

Nie pali na jednym

(1/5) > >>

adams:
Witam po dluszej przerwie!
I niestety musze zaczac od problemow jakie mam z silnikiem V12
Wtrysk jest i iskra jest pewnie pozostaje tylko sprawdzenie kompresji? Pewnie przez to wiecej pali bo dochodze juz w cyklu miejskim do 28 litrow. Co prawda mam wrazenie ze jak jade to chodzi na wszystkich, ale pewnie trudno wyczuc w czasie jazdy ze nie pracuje na jednym garze.
pozdrowienia adams

jarek-jerryjag:
sprawdź ciśnienie paliwa ,kompresje, jak i posluchaj wtryskiwaczy czy stukają(dlugi srubokret dotykasz wtryskiwacza i drugi koniec do ucha) ale moze byc wtryskiwacz zapchany.

adams:
Witam!
Dzeki za odpowiedz!
Wtrysk jest, podnioslem cala listwe paliwowa z wtryskiwaczami.  Tryskaja Ok. Zostaje kompresja. Przy okazji mam pytanko o ssannie u mnie nie raguje na regulacje wolnych obrotow. Sruba jest wkrecona na maxa jak ja luzuje nie ma zadnej reakcji na obroty silnika. Obroty mam prawidlowe 750.  Moz byc tak ze zawor nie domyka do konca i dlatego brak regulacji na wolnych obrotach.
pozdrowienia adams

adams:
Witam!
Tak wyglada swieca ma tym cylindrze.  troche za biala i te biale kropki na gwincie, moze to prscien olejowy dal ciala. Jak zobaczylem ze tlok jest wysoko to wlozylem sonde, zwykly patyk, szok czarna gesta mazia olejowa na denku tloka(mysle ze dotykalem denaka tloka chyba ze ta komora spalania jest inna)
poz adams

adams:
Zapomiale o swiecy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej