Dział Techniczny > XJ Seria I do III (1968-92)
Nie pali na jednym
JAGULAR:
Na wolnych obrotach, a w zasadzie statycznie od 4 do 10st w zależności do modelu, ale to jest tylko wartośc orientacyjna żeby uruchomić silnik. Zaś co do kompresji to 3 atm z kompresora to żaden pomiar w końcu ciśnienie sprężania w jagu musi być o ile mi wiadomo minimum 9,3 atm więc taki pomiar można sobie odpuścić ;)
na Twoim miejscu bym sprawdził pożądnie kompresję i zrobił coś z tymi zaworami a potem cudował z wtryskami itd
pozdr
adams:
Hi
Dzeki i tak zrobie. To co ja badam to jest chalupnictwo i nic nie wnosi nowego. Sprawdze jeszcze wieczorem jak jest z iskra czy gdzies nie lata po przewodach. Jezeli nie to wyjmuje swiece i sprawdzam kompresje na wszystkich. Slyszalem dzisiej ze procedura ustawiania zaplonu jest troche skomplikowana i raczej dynamiczna a nie statyczna tak jak piszesz. Wtryskiwacze mam na zapas, dostale od sypatycznych mechanikow z Piastowa, chlopaki stawiaja na swece, przewody i aparat zaplonowy. Jak dam rade to odpale go w ciemnej uliczce i popatrze na kabelki.
pozdrowienia adams
JAGULAR:
Chciałeś kąt na wolnych obrotach to Ci podałem a własiwy kąt wysłałem Ci wcześniej
--- Cytat: JAGULAR w Kwiecień 28, 2009, 20:43:23 pm ---18st przy 3000tys i odlączonym podciśnieniu
--- Koniec cytatu ---
pozdr
adams:
Hi
Oczywiscie ze powaznie podchdze, tyle ze jest to moj drugi samochod i nie jezdze nim na codzien. Elektryk wymienial swiece i kopulke o przewodach nic nie wspominal, bo wygladaja jak przyzwoicie nawet bardzo dobrze.
Sorki ze przynudzam o zaplonie ale nadal tak do konca niewiem jak sie ustawia i z tad moje pytanie jaki kont na wolnych obrotach. kiedys jak pamietam zaplon ustawialo sie na wolnych obrotach!
pozdrowienia adams
adams:
Witam!
Wymienilem wkoncu wtryskiwacz i bez zmian caly czas nie pali na 4B. Pozosto sprawdzic kompresje na wszystkich garach :( :( :(
poz adams
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej