Pozwole sobie wtrącić panowie tylko ze olej napędowy Verva to jest zwykły olej napedowy z dodatkiem "cudownego"uszlachetniacza w ilosci nie całego litra tegoz specyfiku na 1000 litrow,powolnym mordercą pomp i układow paliwowych jest dodatek biopaliwa,to są kwasy tłuszczowe,a bio jest i w vervie i w zwykłym dieslu
A jednak ktoś wie co jest w Vervie
- Dobrze, że ja nie musiałem się na ten temat wywodzić.
Co do pomp to liczyłem się z tym iż będzie do wymiany i regeneracji bez względu na to co będę lał. Niestety w tym modelu to stały punkt na co trzeba zwracać uwagę.
niewaskieauto -> wiem iż to nie wina paliwa. Zobaczymy ile zaśpiewają za regenerację. Mam tylko nadzieje, że opiłki wtrysków nie uszkodziły, na wszelki wypadek je daje tez do sprawdzenia.
Na allegro chodzą pompy wtryskowe ale z nice innymi numerami i taką sprawdzoną lub dłuższą gwarancją rozruchową to minimum 1k musiałbym zapłacić.
Zastanawiam się jeśli zaśpiewają zbyt dużo za regenerację czy nie kupić np na alegro chociażby z aukcji:
http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-ford-mondeo-transit-2-0-2-2-tdci-i5203904331.htmlZ tego co udało mi się w necie znaleźć to moja pompa (R9044Z130A) mogę zastąpić spokojnie tymi z oznaczeniem (R9044Z034A).
Czy ktoś może mi to potwierdzić?