Wierzę.
W ogóle to jest tak:
- zakładałem gaz u Nowotczyńskiego w Mławie, tam też od ręki myśleli o przelewie (!), zrealizowali go gdzieś z tyłu (przynajmniej tak to wyglądało), napracowali się mocno nad instalacją, dokładnie tak jak opisałem, skończyło się na emulatorze
- teraz bliżej mam Auto-Flesz pod Toruniem, tam z kolei twierdzą, że dotychczas wszędzie też robili przelew, ale w każdym X-ie z którym mieli do czynienia na listwie paliwowej (mogę troszkę przekręcić) znajduje się jakieś wyjście diagnostyczne, i przelew robili stamtąd. U mnie takiego wyjścia nie ma, zaskoczyło ich to sporo, może jak będę miał wolny dzień to jeszcze się z nimi umówię i spróbujemy w ten sposób (zawsze to jeden element mniej, a gwarancja nie jest wieczna)
W każdym razie wygląda na to, że są różne wersje silników z różnymi wymaganiami co do LPG (vide różnica na listwie, o ile pamiętam to któryś z gazowników wspominał też, że niektóre sztuki mają 2 czujniki ciśnienia jakiegoś, a niektóre jak mój tylko 1). Na forum też spotkasz różne doświadczenia.