Autor Wątek: Zmieniarka cd  (Przeczytany 21854 razy)

mykmyk1_2004

• Gość
Zmieniarka cd
« dnia: Grudzień 05, 2012, 22:28:15 pm »
Witam wszystkich wrzuce tu temacik zmieniarki i okablowania fabrycznego mianowicie czy w wozach nie posiadajacych fabrycznej zmieniarki ktore maja cd w przednim panelu i okablowanie ze swiatlowodami przygotowane pod zmieniarke te wlasnie swiatlowody sa wpiete w konsole czy nie? Mianowicie w bagazniku jest cale okablowanie przygotowane i zaslepione wystarczy podpiac i czy tak samo bedzie w konsoli czy nie bedzie podpiety  tylko zaslepiony? Bo nie widzi mi zmieniarki i mysle ze bedzie nie podpiety w bagazniku byla zaslepka na wtyczce i tak samo moze byc w konsoli . Piszcie bo rozkrecania troche jest by to sprawdzic pozdrawiam

Offline strawinski

• Forumowicz Sovereign
  • Daimler Six
Odp: Zmieniarka cd
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 06, 2012, 10:30:35 am »
witam.
nie rozumiem jednego: piszesz, że nie widzi ci zmieniarki.  jak stwierdziłeś że jej nie widzi skoro nie podpinałeś w konsoli??Z tego co piszesz myślę, że masz odpowiednie przewody do podłączenia ale jednak na 99% trzeba dodać też światłowód.
Możesz też (jeżeli masz navi) przypisać zmieniarkę samochodowi przyciskając "telefon" i "navi" jednocześnie przez 5 sek. i wpisać kod 1971 by wejść w menu.
Jeżeli nie masz navi to przez odpowiednie oprogramowanie trzeba przypisać zmieniarkę do samochodu.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2012, 10:36:12 am wysłana przez strawinski »

marasZk

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2012, 12:06:30 pm »
Tak przy okazji zmieniarki, to czy ktoś próbował podłączyć tam jakiś inny odtwarzacz niż oryginalny co odtwarza tylko zwykłe cd audio?

mykmyk1_2004

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 07, 2012, 17:57:48 pm »
WItam ponownie moje radio nie posiada navi tylko cd nie widzi zmieniarki bo po nacisnieciu na konsoli cdc nie ma reakcji rozkrecilem konsole i orginalnie swiatlowod wpiety w konsole jak to uruchomic  pomocy zmieniarka sprawna na 100%  :-super :-tylko

Dzery

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2012, 14:39:31 pm »
w moim kotku sprawa zmieniarki wyglądała tak że kupiłem kotka bez zmieniarki musiałem wywalić całą tapicerkę po zakupieniu CD zamontowałem w bagażniku (kabelki zasilania i światłowody już były) wymieniłem tapicerkę (w oryginale nie było wycięcia na CD) i... musiałem jechać do serwisu aby aktywowali zmieniarkę. Skarali mnie 200zł za 5min roboty, dopiero po tygodniu przestałem się jąkać.
przepraszam za poprzedni post piszę w robocie szef du.. zawraca człowiek w spokoju nie może zająć się ważnymi sprawami tylko praca i praca

mykmyk1_2004

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 12, 2012, 20:03:57 pm »
Heh wlasnie dzwonilem do kolesia z Bielska Bialej moje okolice umowilem sie na przyszly tydzien przypisze mi zmieniarke do autka za 150 mysle ze bede sie krocej jakal transmitery odradzam jakosc pod psem nie ublizajac psiakom a zmieniarka na swiatlowody mp3 kosztuje 600 wiec mysle ze jakal bym sie caly przyszly rok oczywiscie przypisac tez trzeba pozdrawiam wszystkich temat raczej zamkniety tu na forum sa dane kolesia jak co to numer podaje 602 627184 zapomnialem zapytac ja ma na imie  naprawia itakie tam  pozdrawiam

Jaguar Parts

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2012, 20:08:26 pm »
na imię ma Piotr :) ma serwis nieautoryzowany Jaguara. Polecam! Z moimi kotami zawsze do niego jeżdżę bo kasuje dużo mniej niż ASO a kompetencje bez porównania lepsze :-V no i mam "rzut beretem".

roberto_tm

• Gość
zmieniarka cd
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2013, 08:24:07 am »
Szybkie pytanie. Przeszukałem forum i zgłupiałem. Powiedzcie mi czy po podłaczeniu zmieniarki(której fabrycznie nie było) muszę w ids ją aktywowoać czy wystarczy z panelu po kodzie 1971. Panel dotykowy z navi.

BlackV6

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 13, 2013, 09:06:53 am »
jeśli jest podłączona dobrze, przypisać zmieniarkę samochodowi przyciskając "telefon" i "navi" jednocześnie przez 5 sek. i wpisać kod 1971 by wejść w menu i to powinno wystarczyć

Offline luko_j

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 13, 2013, 10:49:09 am »
To zależy.. może masz już dodaną. Ja dołożyłem tylko i od razu działała. Nic nie grzebałem w ustawieniach. Dokładałem cdc bo nie miałem ale może ktoś mi ją po prostu wyciągnął przed sprzedażą. No chyba że ją wsadziłeś i jej nie widzi.
x-type 2004, 2.0d sport, srebrna sier¶æ ;]

roberto_tm

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 13, 2013, 11:42:30 am »
Nie jeszcze nie włożyłem bo nie kupiłem. Zastanawiam się czy kupic zmieniarkę czy sam odtwarzacz cd do radia żeby był jak najmniejszy problem.

Offline Kocur666

• Forumowicz Daimler
  • Zdrowie szybkich pañ i piêknych Jaguarów...
Zmieniarka z navi i bez navi...
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 15, 2013, 16:18:30 pm »
Siemanko, mam X-type z dotykową navi ale bez zmieniarki, miejsce jest na nią i kable też są i moje pytanie jest takie: czy zmieniarka pasuje z opcji bez navi?? Mam okazję kupić tanio cały panel sterujący bez navi, czytnik cd i zmieniarkę ale nie wiem czy będzie działać zmieniarka z opcją navi, wie ktoś coś na ten temat??
Jaguar X-type 2,5 V6 AWD 02r

Yamaha YZF-R1 RN19

Offline luko_j

• Forumowicz Sovereign
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 15, 2013, 17:02:38 pm »
Bez różnicy. Nie ma rozróżnienia na cdc do navi i cdc do normalnego radia. Wystarczy jak kupisz samą cdc.
x-type 2004, 2.0d sport, srebrna sier¶æ ;]

Offline Kocur666

• Forumowicz Daimler
  • Zdrowie szybkich pañ i piêknych Jaguarów...
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 15, 2013, 18:04:09 pm »
Dzięki wielkie...  :-thank
Jaguar X-type 2,5 V6 AWD 02r

Yamaha YZF-R1 RN19

Offline bosniak

• Forumowicz Executive
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 14, 2013, 10:11:07 am »
Podepne sie, ktoś juz pytał w tym watku ja powtórzę, czy nie da sie w miejsce seryjnej zmieniarki wpiąć jakiegoś emulatora/adaptera mp3 z allegro np. DEXO? moze ma ktoś zdjecie z tyłu radia z navi z naszego auta, chciałbym zobaczyć na kostki, może by tam coś wpiął? :-clap