Widzę, że każdy broni swego i będzie niezła "gadka", określiłeś to choina, że rdzewieją, jakby rdzewiały na potęgę, jedynie progi a trzeba to po prostu zabezpieczyć,a jeśli się nie dba i nie zajrzy tam to można doznać szoku, trzeba to kontrolować i tyle, a sugerujesz, że zaniedbane egzemplarze są w takim stanie jak te w bardzo dobrym, to miło. Jeśli chodzi o X-Type to jest dobry początek i warto zobaczyć jak jest z kosztami tego samochodu, jeżeli chodzi o XJ to wiem, że to jest już inne auto, zresztą jest o dwie klasy wyżej od X-Type'a, jeździłem nim, tylko X350 i powoli szukam egzemplarza dla siebie, a jeżeli chodzi o auta z USA to raczej logiczne że będą bardziej rdzewiały, bo po pierwsze transportuje się je w kontenerze na statku, po oceanie, więc dostaje się wilgoć prawda?, proszę wszystkich żeby się wypowiadały osoby, które mają lub miały przez dłuższy okres czasu, styczność z danym modelem, bo to kto się co naczytał na forum, to nie jest zbytnio istotne, mamy pomóc wybrać model, a nie przeciągać na daną stronę, jeśli mam typować to ja posiadam 2.1 V6 benzynę, celowo wybrałem ten silnik ponieważ mam znajomych, którzy mają te modele z napędem na 4 koła i mówili że szumi, a jedynie jakie problemy mają w przeciągu lat użytkowania, to tyle, że wymieniają podstawowe części eksploatacyjne.