Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zapowietrzone hamulce - proszę o pomoc
piluim:
--- Cytat: Marioosch w Lipiec 31, 2011, 22:20:27 pm ---Skorp już piszesz, że płyn DOT 4.1 jest niedobry mógłbyś napisać jaki jest prawidłowy.
--- Koniec cytatu ---
Kolega Strawinski ma w pełni rację DOT4 jest zalecany przez producenta i taki należy lać, to ja się pomyliłem u mnie DOT 5.1 ( a nie jak napisałem DOT4.1) rozpuścił uszczelki. Co do wymiany uszczelek to właśnie przez wymianę uszczelek (jakiś zestaw naprawczy) mechanicy sprawili, że pompa pracowała dobbrze na jednej przekątnej a na drugiej nie odbijała. Wniosek, można zestaw naprawczy zamontować ale nie gwarantuje, że przy rozbieraniu mechanicy nie naruszą geometrii sprężynek co najprawdopodobniej u mnie zrobili. Ważne aby dokładnie pomierzyć elementy suwmiarką przy rozbiórce i delikatnie obchodzić się przy rozbieraniu i składaniu.
supreme33:
Witam ponownie,
Temat może już upierdliwy, ale niestety nadal aktualny.
Dzięki Waszej pomocy mechanik wymienił 2 pompy hamulcowe i ciśnieniowo odpowietrzył hamulce. Ale samochód nadal nie hamuje. W związku z tym postanowiłem odebrać od niego swój samochód i zająć się tą sprawą z pomocą mojego kolegi mechanika.
Problem polega na tym, że wymieniliśmy kolejne dwie pompy i efekt jest za każdym razem ten sam: brak oporu przy pompowaniu, pedał hamulca wpada do samego końca, a płyn hamulcowy z przewodów wypływa jak "krew z nosa". Jakby nie było w ogóle ciśnienia.
Wydaje mi się, że któraś z 4 pomp powinna być sprawna. Dzisiaj jeden z kolegów stwierdził, że to pompa abs. Czy jest to możliwe? Czy może to być serwo?
I jeszcze jedno pytanie, w środku serwo jest taki bolec, który wchodzi do tłoczka pompy. On jest luźny, tzn. można min poruszać we wszystkich kierunkach. Czy to prawidłowe działanie czy ten bolec powinien być sztywny?
Pozdrawiam
supreme33
supreme33:
Nareszcie po 6 tygodniach :) mój jaguar jest gotowy do jazdy! Co prawda jest jeszcze parę drobiazgów do zrobienia, ale...... najważniejsze, że jeździ :)
Dla tych, którzy będą mieli problemy ze swoimi kotami (oczywiście nikomu tego nie życzę) i jest z okolic trójmiasta gorąco polecam mechanika poniżej:
Pit Stop Serwis. Lewandowski M.
83-110 Tczew,
Przemysłowa 1
woj. Pomorskie, gm. Tczew
Kom.: 605 68 31 23
Gość w sprawie jaguarów naprawdę ogarnia temat!
Dziękuję Wszystkim za pomoc i podpowiedzi.
Pozdrawiam
supreme33
moryc25:
No i jaka przyczyna?
supreme33:
Pompa hamulcowa i wydaje mi się, że dodatkowo nieumiejętne odpowietrzanie układu hamulcowego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej