Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zapowietrzone hamulce - proszę o pomoc
supreme33:
Witam Wszystkich serdecznie,
Jestem od wczoraj nowym użytkownikiem forum oraz właścicielem wspaniałego jaguara x-type 2003r, 2.0 diesel.
Samochód kupiłem na początku miesiąca, ale jakoś nie mogę się nim nacieszyć. Ciągle coś wychodzi. Aktualnie mam problem z hamulcami.
Zaczęło się od zaciśniętych klocków hamulcowych oraz "twardego" pedału hamulca. Tzn. Klocki były ciągle zaciśnięte podczas jazdy i po paru kilometrach felgi były rozgrzane do czerwoności (czasami jedna, a czasami wszystkie cztery), do tego pedał hamulca mimo zaciśniętych klocków po zdecydowanym wciśnięciu cofał się i samochód przestawał hamować.
Mechanik po oględzinach stwierdził, że trzeba wymienić pompę hamulcową. Zdemontował starą pompę wstawił drugą (też używaną) i teraz nie może odpowietrzyć układu :???:
Żadne zabiegi nie przynoszą efektu.
Trochę długi ten post, ale chciałem szczegółowo opisać objawy i bardzo liczę na Waszą pomoc lub sugestie.
Pozdrawiam
supreme 33
moryc25:
Z pomocą kogoś, kto będzie naciskał na pedał hamulca odpowietrzaj w nast. kolejności:
- najpierw po kolei przewody przy samej pompie hamulcowej
- następnie te same przewody przy rozdzielaczu abs-u i to powinno wystarczyć do poprawnego działania hamulców
- jeśli będziesz odczuwał ze jednak pedał wpada i rośnie przy kilkakrotnym naciskaniu odpowietrzaj juz na kolach i będzie Ok
supreme33:
Ok, świetnie. Dzięki za pomoc. W poniedziałek ruszam do mechanika z tymi informacjami. Dam znać jak poszło.
romek:
Jeszcze sprawdź zaciski hamulcowe i sprawdz szczelność cylindrów.
supreme33:
Witam ponownie,
Dzięki Waszym podpowiedziom hamulce udało się odpowietrzyć :-clap jednak jest teraz problem innego typu. Hamulec "wpada" do samego dołu i nic nie hamuje. Mechanik zwala winę na pompę hamulcową, kupiłem już 2 pompy a mechanik nadal nie może uruchomić samochodu i twierdzi, że pompy są zepsute. Czy faktycznie jest to możliwe, że to sprawa pomp, czy może jest jakaś inna przyczyna.
Będę wdzięczny za pomoc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej