Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Zapowietrzone hamulce - proszę o pomoc
zadek07:
No to ja nic nie kumam, skoro hamulce udalo sie odpowietrzyc to jak pedal moze wpadac do dolu? Jedno z drugim sie wyklucza. Bo jezeli za kazdym razem przy odpowietrzaniu hamulec wpadal do dolu to napewno hamulce nie sa dobrze odpowietrzone. Zeby dobrze odpowietrzyc hamulce, pedal musi byc napompowany i twardy jak kamien. Wiec jedno z drugim sie wyklucza. Chyba ze jakims systemem podcisnieniowym byl odpowietrzany? Pompa jak najbardziej moze uszkodzona, moze nie tyle uszkodzona co tloczek mogl sie zapiec, jezeli pompa dlugo lezala i dostalo sie do niej troche wody, to tloczek mogl skorodowac i nie odbija, ale wtedy nie dalo by sie odpowietrzyc.
piluim:
--- Cytat: supreme33 w Lipiec 30, 2011, 10:35:05 am ---jednak jest teraz problem innego typu. Hamulec "wpada" do samego dołu i nic nie hamuje. Mechanik zwala winę na pompę hamulcową,
--- Koniec cytatu ---
Ja tez prawie sie wyszedłem z siebie jak mi mechanicy pompę zepsuli.
Po pierwsze jakim płynem zalewasz układ (dot4.1 rozpuszcza uszczelki w pompie jaguara).
Po drugie polecam odpowietrzanie ciśnieniowe bo możesz mieć przytkaną pompę ABS.
Ja swój układ naprawiłem poprzez założenie pompy "z odzysku" i ciśnieniowe odpowietrzenie.
Znajomy mechanik, szkolony w zachodniej europie polecił jeszcze odpowietrzanie grawitacyjne (zakładasz wężyki na odpowietrzniki i wyciągasz je na wysokość szyb po czym je do nich podklejasz popuszczasz zaworki i zalewasz układ do pełna z naddatkiem tak aby po wyrównaniu poziomu w wężykach i zbiorniczku wyrównawczym powolutku uciekały sobie pęcherzyki z instalacji, tak zostawiasz na noc po nocy zakręcasz i powinno być git.
jakby cos to służę pomocą prześlę numer na priva.
Marioosch:
--- Cytat: piluim w Lipiec 31, 2011, 22:06:16 pm ---
--- Cytat: supreme33 w Lipiec 30, 2011, 10:35:05 am ---jednak jest teraz problem innego typu. Hamulec "wpada" do samego dołu i nic nie hamuje. Mechanik zwala winę na pompę hamulcową,
--- Koniec cytatu ---
Ja tez prawie sie wyszedłem z siebie jak mi mechanicy pompę zepsuli.
Po pierwsze jakim płynem zalewasz układ (dot4.1 rozpuszcza uszczelki w pompie jaguara).
Po drugie polecam odpowietrzanie ciśnieniowe bo możesz mieć przytkaną pompę ABS.
Ja swój układ naprawiłem poprzez założenie pompy "z odzysku" i ciśnieniowe odpowietrzenie.
Znajomy mechanik, szkolony w zachodniej europie polecił jeszcze odpowietrzanie grawitacyjne (zakładasz wężyki na odpowietrzniki i wyciągasz je na wysokość szyb po czym je do nich podklejasz popuszczasz zaworki i zalewasz układ do pełna z naddatkiem tak aby po wyrównaniu poziomu w wężykach i zbiorniczku wyrównawczym powolutku uciekały sobie pęcherzyki z instalacji, tak zostawiasz na noc po nocy zakręcasz i powinno być git.
jakby cos to służę pomocą prześlę numer na priva.
--- Koniec cytatu ---
Skorp już piszesz, że płyn DOT 4.1 jest niedobry mógłbyś napisać jaki jest prawidłowy.
supreme33:
A czy można wymienić tą uszczelkę w pompie czy jak już ją ten płyn rozpuści to trzeba nową pompę kupować ?
strawinski:
Zawsze lepiej zerknąć do instrukcji do auta.
płyn hamulcowy: Jaguar Super DOT 4 (ESA-M6C25-A), po prostu DOT 4
Znam przypadki kiedy "zły" płyn hamulcowy wyżarł uszczelki.
Co do uszczelki to warto poszukać, przecież ktoś kiedyś też ją tam wmontował.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej