Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zapowietrzone hamulce - proszę o pomoc

<< < (6/6)

maciejXtrem:

--- Cytat: zadek07 w Sierpień 18, 2011, 19:53:32 pm ---Nie pisze ze hamuje jak tako, bo hamuje dobrze. Tylko wlasnie dziwne jest to ze na postoju na zapalonym silniku jak sie wcisnie pedal do oporu to schodzi powoli w dol ale nie do samej ziemi. Jak zgasze silnik to nie ma takiego zjawiska. Plyn wymienilem , zadnych wyciekow nie ma, weze gumowe przy kolach tez sie nie pompuja. Nie wiem czy to wina pompy czy moze serva

--- Koniec cytatu ---

To całkowicie normalny objaw . Oznacza to że pwoli zaczyna przepuszczać pompa hamulcowa.  Na wyłączonym silniku pedał jest twardzszy i nie wpada ponieważ nie działa wspomaganie więc siła jaką działasz na pompe jest kilka raz mniejsza niż na uruchomionym silniku.

KratekPL:
"jakoś tam" koledzy napisałem bo sam nie wiem czy powinien hamować lepiej czy nie. W passacie b6 taty delikatne nacisniecie hamulca powoduje odrazu wręcz szarpnięcie. Zadek no właśnie to samo mnie zastanawialo :)

kermicik:
Czesc!

Mam podobny problem z moim X-typem po wymianie przedniego zawieszenia kompletnie z sankami (uderzylem w kamien... niestety tak niefortunnie ze sanki dostaly i dla bezpieczenstwa zmienilem wszystko i to po dobrej cenie) Mimo 3 prób odpowietrzenia dalej pedal da sie docisnac do samej podlogi, hamulce dzialaja jakby z opoznieniem ale hamuja... ehh strach tak jezdzic, plyn zlany byl do 0. Ktos moze udzielic instrukcji jak to zrobic poprawnie krok po kroku , dzieki!

ciamajda:
zalać płyn
odpowietrzyć tylne prawe koło
odpowietrzyć tylne lewe koło
i przód prawy i lewy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej