Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Zapowietrzone hamulce - proszę o pomoc

<< < (5/6) > >>

zadek07:
Kratek to ja mam to samo

supreme33:
Wydaje mi się, że żaden samochód, jaguar, fiat czy mercedes nie powinien "jakoś tam hamować". Chyba macie faktycznie coś nie tak z tymi hamulcami. W razie pytań dotyczących pomp hamulcowych proszę śmiało pisać - przez ostatnie 6 tygodni stałem się fachowcem w tej kwestii  ;D

Marioosch:
Co prawda kota mam od miesiąca, ale na hamulce narzekać nie mogę, w porównaniu z moim Passatem 1,9 TDi (przejściówka) to hamulce są super skuteczne (w Passacie kiedyś też pedał trochę rósł po drugim wdepnięciu do puki nie wymieniłem tarcz i klocków teraz jest dobrze, ale i tak kocur ma o wiele skuteczniejsze heble).  :-tylko

zadek07:
Nie pisze ze hamuje jak tako, bo hamuje dobrze. Tylko wlasnie dziwne jest to ze na postoju na zapalonym silniku jak sie wcisnie pedal do oporu to schodzi powoli w dol ale nie do samej ziemi. Jak zgasze silnik to nie ma takiego zjawiska. Plyn wymienilem , zadnych wyciekow nie ma, weze gumowe przy kolach tez sie nie pompuja. Nie wiem czy to wina pompy czy moze serva

supreme33:
"Jakoś tam hamuje" pisał KratekPL nie Ty.  Jeżeli faktycznie jest coś nie tak to obstawiałbym raczej pompę a nie servo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej