Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

valtek

<< < (3/6) > >>

peres20:
Magic jet owszem jest bardziej wydajnym wtryskiem i szybszym , ale jest zawrazliwy na polski gaz, a valtek to valtek wolniejszy mniej wydajny ale polski i w dobrej cenie , a jak zamontuje nowy gaz to mam gwarancje i mnie to ryba. moja siostra miwesiac temu zołozyła staga300 na valtekach do Vitary 2.0 V6 i złego słowa nie moze powioedziec zero spadku mocy i niewyczuwalny moment przełaczenia benzyna- gaz. mysle ze o wydajnosci LPG bardziej decyduje parownik musi byc odpowiednio duzy. a sterownik staga300 jest na tyle inteligentny ze radzi sobie z valtekiem .

Do _radzio 1 , o ile pamietam to Ty tez zmieniałes wtryski nie dawno  na te magic jety, wiec pojezdz na nich rok i wtedy sie wypowiedz na ten temat. Zobaczymy czy nadal bedsziesz miał o nich takie samo zdanie. Pozdrawiam. ja za instalacje musiałbym zapłacic 2400zł ( stag300+listwa valtek+ parownik- reduktor LANDIRENZO).
Pozdrawiam. :-V

macho:

--- Cytat: _radzio1 w Listopad 07, 2009, 12:04:57 pm ---

widze ze biedota pokupowala sobie koty i zyluje na czym sie da bo inaczej tego nazwac niemozna.

--- Koniec cytatu ---

NIE MOŻNA :-hehe :-hehe :-hehe winić biedoty, że zamiast dorabiać się fortuny wolała najpierw nauczyć się ortografii :-gwizd

Hornet:
peres20:
Wiesz, gwarancja jest na wszelki wypadek - jak zaczniesz jezdzic na ustawienia gazu regulacje, kalibrowanie wtrysków to może Ci przejść optymizm.
Pytanie było o to jakie graty do instalacji - napisalem co myśle o valtekach. Innym chodzą dobrze - super, oby tak dalej. JA nimi moge np rzucać w kaczki ;-)
pozdr

Yoohas:

--- Cytat: prawdziwy macho w Listopad 07, 2009, 17:55:23 pm ---
--- Cytat: _radzio1 w Listopad 07, 2009, 12:04:57 pm ---

widze ze biedota pokupowala sobie koty i zyluje na czym sie da bo inaczej tego nazwac niemozna.

--- Koniec cytatu ---

NIE MOŻNA :-hehe :-hehe :-hehe winić biedoty, że zamiast dorabiać się fortuny wolała najpierw nauczyć się ortografii :-gwizd

--- Koniec cytatu ---

:-10points :-10points :-10points :-10points :-10points :-10points :-10points :-10points :-10points :-10points

Mam nadzieję, że ten tekst o biedocie to był jakiś niezaplanowany wybryk. Bo inaczej powinniśmy wprowadzić poziomy dostępu do forum - na podstawie PIT-u rocznego :) :) :)

Nadal nie rozumiem co ma gaz do biedoty i do Jaguara. Tylko bogatym wolno jeździć Jaguarem? Jak jestem bogaty to nie mam prawa zamontować LPG do samochodu? Nic nie kumam...

To byłem ja, biedota.

qbaty:
Radzio, chciałbym Cię w imieniu swoim, a także, mam nadzieję, większości forumowiczów, poprosić o złagodzenie tonu Twoich wypowiedzi. Twoja obecność na forum wnosi wiele dobrych merytorycznie treści, jednak Twoja złośliwość i szyderczy ton może skutecznie zniechęcić wielu, szczególnie tych, którzy na naszym forum są od niedawna i nie zdążyli się przyzwyczaić do Twojego specyficznego sposobu bycia.
Proszę Cię - przestań odreagowywać swoje problemy/niepowodzenia/frustracje/cokolwiek obrażając ludzi na tym forum, a ewentualne osobiste "porachunki" załatwiaj przez priva.

:-thank

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej