Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

valtek

(1/6) > >>

peres20:
Witwm szanowne grono . mam tekie tytanko. czy wtryski gazowe valtek nadaja sie do kota , czy dadza rade ?? pytam dlatego ze mam zamiar zagazowac kota i proponuja mi valteka listwe wtryskowa. z gory dziekuje i pozdrawiam :-V :-R

Hornet:
Zgiń przepadnij z tymi Valtekami. Jak rozumiem zakładasz gaz do czterdziestki?
W innym aucie, nie tak specyficznym do zagazowania miałem toto i sie nie nadaje do niczego. Nieprecyzyjne, wolne i słabej jakości jest toto. Proponuje Magic jet-y pojedyńcze, króciutkie rurki między wkrętkami a wtryskiwaczem.
A jaka elektronika i reduktor?
pozdr

Jakub32:
Witam, mój kot XJ40 posiada instalacje LPG z reduktorem PRINS, natomiast wtryski mam VALTEK czerwone. Instalacja złożona w 2007 roku, przejechane 90 tys km. Od założenia instalacji , poza wymianą filtrów nie było żadnej ingerencji , ani w regulację, ani nic sie nie zepsuło. Przejscie LPG Benzyna i odwrotnie bez nawet cienia szarpniecia nawet przy -20C. A kultura pracy na LPG i benzynie dokładnie taka sama.

peres20:
witam, sterownik gazu ma byc STAG300 + listwa Valtek . piszcie dalej czekam. dzieki z gory za info i pozdrawiam. zagazowac chce 40-stke 4.0. :-V

Jakub32:
Reduktor Prins i wlew Tomassetto ukryty pod odblaskiem z tyłu na zderzaku, ja mam dokładnie taki zestaw i 100% satysfakcji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej