Dział Techniczny > XJ-40, XJ-81 (1986-1994)

valtek

<< < (2/6) > >>

Jakub32:
Znam ludzi, którzy zakładali wszystko z najwyższej półki, a potem okazało się, że w zetknięciu z polskim gazem było rozczarowanie. Prinsa mam oryginalnego, a o wtryskach złego słowa nie powiem, ani razu nie zdarzyło się coś co obniżyłoby kulturę pracy silnika. Poza tym silnik AJ6 nie jet dziś żadnym szałem technicznym - wystarczy spojrzeć na rozwiązanie zapłonu .

Jakub32:
Myślę, że na temat wtrysków i jego rodzajów wiem wystarczająco. Nie mówię, że są the best, dla mnie najważniejsze, że są skuteczne i spełniają moje oczekiwania.   Mam wykształcenie wyższe techniczne, może nie samochodowe (od 15 lat latam na samolotach wielosilnikowych), ale o silnikach i ich termodynamice wiem zdecydowanie sporo. Instalacja zakładana była w firmie Szawix w Szprotawie i nie po to, aby auto sprzedać, ale po to aby jeździć. Myślę, że moja 40-ka robi jedne z większych przebiegów tu na forum.

Jakub32:
A wtryski o jakich piszesz kolega z pracy ma w swojej X300 z reduktorem Landi Renzo (instalacja zakładana w Holandii) i w ciagu ostatniego roku wymienił juz dwa.

qbaty:

--- Cytat: _radzio1 w Listopad 04, 2009, 21:23:43 pm ---jednak bede tyle ze juz nie w formie zyczliwej a uszczypliwej  :-super :-super

--- Koniec cytatu ---
A ja myślałem, że to już nastąpiło jakiś czas temu  :-gwizd

Feler:

--- Cytat: qbaty w Listopad 04, 2009, 21:29:17 pm ---
--- Cytat: _radzio1 w Listopad 04, 2009, 21:23:43 pm ---jednak bede tyle ze juz nie w formie zyczliwej a uszczypliwej  :-super :-super

--- Koniec cytatu ---
A ja myślałem, że to już nastąpiło jakiś czas temu  :-gwizd

--- Koniec cytatu ---
Lepiej - większość z nas już pewnie zapomniała, że radzio potrafi bez zgryzoty, w normalnym tonie odpowiedzieć na pytanie... - ale widocznie: "ten typ tak ma..." ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej