Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)
Podniesienie obrotów
rexmarek6:
U mnie te drgania pojawiły sie z dnia na dzień. I wydaje mi sie że po pełnym tankowaniu. Jeśli kolega muwi że na 4 cylindrze słabe ciśnienie to ciekawe czemu chek sie nie zapalił .Pewnie skład spalin sie zmienił.
rexmarek6:
W moim pierwszy silnik dojechał do 190-200tyś i został wymieniony jeszcze na gwarancji w niemczech. Próbowałem dowiedzieć sie dlaczego został wymieniony. Niema szans,niema wpisów w książce wogle to sie ledwo przyznali po naciskach z mojej strony bo wyczaiłem na bloku inną date produkcji. Obecnie mam przejechane na tym motorze 80 tyś i są wibracje na postoju. Rzeczoznawca który oglądał muj egzemplarz muwił że spotkał się już kilka razy z takimi egzemplarzami w których był wymieniony motor. Oczywiście osprzęt pozostawiają stary.
Driv3rrrr:
Nie twórzcie koła na nowo. Te silniki tak mają, są zwalone konstrukcyjnie i tyle.
Kamil1:
Właśnie też się zastanawiałem na tymi cylindrami. Dlaczego samochód nie dał żadnego znaku? Wyobraźcie sobie, że pojechałem jeszcze do serwisu na diagnozę i powiedzieli, że jedna poduszka nie pracuje, a kompresji nie sprawdzą. Chyba, że na moją odpowiedzialność, bo świece mogą się złamać 🤦🏼 Tydzień zastanawiałem się nad kupnem tego samochodu i jak się okazało to była najgorsza motoryzacyjna decyzja do tej pory, a tu rok jeszcze trzeba jeździć. Najwyżej ktoś dostanie w prezencie nowy silnik 🤷🏼
stingear:
2500 km w tydzień - wyjazd wakacyjny za granicę. To co dziś zauważyłem, jak jechałem, to praktycznie żadnych wibracji - musiałem się wysilić, żeby coś poczuć. Podczas jazdy przy spadających obrotach tak samo nic. Zatrzymywałem sie wielokrotnie na światłach i nic. Silnik zarówno zimny, jak i ciepły. Czyli idzie w dobrym kierunku. W trasie stosowałem dolewkę K2 do czyszczenia DPF do baku. Przed wyjazdem użyłem środka do czyszczenia wtrysków i zaworów - też dolewanego do baku. Wężyka podciśnienia nadal jeszcze nie wymieniłem, ale co się odwlecze, to nie uciecze. W każdym razie kwestia wibracji jest do wyeliminowania, więc nikt mi już nie powie, że to diesel i tak ma być - chyba że mu już mózg wytrzęsło.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej