Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Podniesienie obrotów

<< < (4/7) > >>

Kamil1:
Na pewno w środku jest jeden wielki syf. Kupiłem go, jak miał 120tys. Od tego czasu olej był 4 razy wymieniany, ale wcześniejsze wymiany na pewno nagromadziły ogromne ilości nagaru.

Tak dobrze się nim jeździ, a producent tak skraca jego żywot. Biznes musi się kręcić, ale nie po takim przebiegu 😏

Skiciu:

--- Cytat: Kamil1 w Czerwiec 28, 2023, 17:25:08 pm ---180tys

--- Koniec cytatu ---

Śmieszy przebieg na diesla. Ten silnik powinien zdecydowanie więcej wytrzymać.

Ja mam u siebie przebieg 76 tyś km ale coś czuję, że prędzej czy później tez skończy się generalnym remontem pojazdu...

Wcześniej miałem BMW 730d z przebiegiem 370 tyś, jeździłem nim ponad 5 lat zrobiłem lekko ponad 100 tyś km i totalnie nic się nie zepsuło. Sprzedałem pojazd sąsiadowi, on jeździ dalej a silnik jak dzwon :) Niestety takich silników już się nie produkuję bo się nie opłaca producentowi...

rexmarek6:
 U  mnie te drgania pojawiły sie z dnia na dzień. I wydaje mi sie że po pełnym  tankowaniu. Jeśli kolega muwi że na 4 cylindrze słabe ciśnienie to ciekawe czemu chek sie nie zapalił .Pewnie skład spalin sie zmienił.

rexmarek6:
W moim pierwszy silnik dojechał do 190-200tyś i został wymieniony jeszcze na gwarancji w niemczech. Próbowałem dowiedzieć sie dlaczego został wymieniony. Niema szans,niema wpisów w książce wogle to sie ledwo przyznali po naciskach z mojej strony bo wyczaiłem na bloku inną date produkcji. Obecnie mam przejechane na tym motorze 80 tyś i są wibracje na postoju. Rzeczoznawca który oglądał muj egzemplarz muwił że spotkał się już kilka razy z takimi egzemplarzami w których był wymieniony motor. Oczywiście osprzęt pozostawiają stary.

Driv3rrrr:
Nie twórzcie koła na nowo. Te silniki tak mają, są zwalone konstrukcyjnie i tyle.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej