Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Opony zimowe 245/40 R18 + 225/45 R18

<< < (4/8) > >>

kirk42:
Też mam cały sprzęt łącznie z kluczem dynamometrycznym. W poprzednich samochodach zawsze miałem osobne koła, ale niestety do tego samochodu nie mam drugiego kompletu felg stąd decyzja o tym żeby kupić same opony i zakładać je na letnie felgi.

Zbyszek01:
Raz kupisz i nie umawiasz się, nie stoisz w kolejkach, zmieniasz kiedy chcesz i kiedy potrzeba.
Warto

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

piotrrf:

--- Cytat: kirk42 w Czerwiec 11, 2021, 09:58:32 am ---Też mam cały sprzęt łącznie z kluczem dynamometrycznym. W poprzednich samochodach zawsze miałem osobne koła, ale niestety do tego samochodu nie mam drugiego kompletu felg stąd decyzja o tym żeby kupić same opony i zakładać je na letnie felgi.

--- Koniec cytatu ---

Tez kupilem auto bez zimowek.ZIMA :D.Auto stalo na letnich ,300 km od mojego miejsca zamieszkania.
Dojechalem normalnie bo tu prawie nigdy sniegu nie ma.
Odrazu zaczalem szukac kompletu kol.Byl styczen i ceny oscylowaly w granicy 1 tys.euro.
Poniewaz zaczal sie cyrk z corona wiec auta wiecej stalo niz jezdzilo.Zrobilo sie cieplo i komplety kol zimowych zaczely taniec.Ostatecznie ten komplet za tysiac wyszedl mnie 440 euro.
Warto kupic teraz zimowe.Masz dobry czas na zakupy.

kirk42:

--- Cytat: Zbyszek01 w Czerwiec 11, 2021, 10:00:42 am ---Raz kupisz i nie umawiasz się, nie stoisz w kolejkach, zmieniasz kiedy chcesz i kiedy potrzeba.
Warto

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

--- Koniec cytatu ---

Przegladam właśnie allegro. Myślę, że jak już kupować to komplet 17 i do tego opony 225/50 R17 no i czujniki - muszę zerknąć ile to w ogóle kosztuje czy kupować nowe czy używki. Całych kół z czujnikami i oponami nadającymi sie do jazdy za bardzo nie ma.
Zastanawiam się jak to wizualnie będzie wyglądało jak dam węższą felgę i węższą oponę. Czy nie schowa się to za bardzo w nadkolu i nie bedzie wyglądać źle. Przypominam cały czas, że mam R-Sporta, który ma te dokładki na listwach co optycznie go poszerza.

Robik:
Nie chce nikogo urazic ale RSport na mniejszych kolach wyglada srednio. Mam letnie czarne 19" i prezentuja sie oblednie,  opony b. dobrze sie trzymaja asfaltu. Na zime kupilem drugi zestaw 18" i przyznam szczerze ze auto traci sporo uroku. Podobnie jak przedmowcy nie jestem zwolennikiem przekladania zimowek na te same felgi, niszczy sie opona i rant felgi. Co do czunnikow, zakupilem komplet alutel i sklonowalem u wulkanizatora numery czujnikow oryginalnych dzieki czemu auto "mysli" ze ma te same kola.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej