Dział Techniczny > XE (2014 - obecnie)

Opony zimowe 245/40 R18 + 225/45 R18

<< < (3/8) > >>

Zbyszek01:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

kirk42:
Dzięki za zdjęcie. Tu dochodzimy do sedna problemu. Masz 4 takie same felgi o szerokości 7,5 cala, więc opony 225 lub nawet węższe pasują tu idealnie. w przypadku moich felg (oryginalne z R-Sport, model Star) tylne są szerokości 8,5 cala, więc założenie takich samych opon jak z przodu czyli 225 wygląda tragicznie, a rant felgi nieestetycznie wystaje no i nie jest też chroniony przez oponę co szczególnie w przypadku sezonu zimowego jest proszeniem się o kłopoty.

Zbyszek01:
Mam 225 na lato i zimę, z takimi kupiłem.

M737:
czyli będziesz co sezon zmieniał opony na jednym komplecie felg?
nigdy nie wpadłbym na taki pomysł... tak, mam 19tki, są szersze z tyłu (255), dopasowywanie się zimową oponą
do letnich felg... no nie, dla mnie niedopuszczalne, wolę drugi zimowy komplet kół, wąskich, takich jakie potrzebuję na zimę

dalej - nie niszczę zadbanych i ręcznie woskowanych letnich kół zimą, niezbyt przejmuję się tym czy jakaś zimowa felga się uszkodzi,
nie narażam na uszkodzenie podczas zmian opon, nie płacę co chwilę za zmiany opon... dla samej opony operacja zdejmowania/zakładania
też nie jest obojętna

Zbyszek01:
W każdym poprzednim aucie zawsze miałem 2 kpl felg i tu też mam, trafiło się z autem i nie musiałem dokupować. Sam zmieniam i sprzęt mam włącznie z kluczem dynamometrycznym.
Zdjęcie górne to lato.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej