Po pierwsze witam szanowne grono forumowiczów, dołączam do państwa z moim tegorocznym nabytkiem Baby-Jag 2006 2.2D.
Po drugie po przeczytaniu większości postów na ten temat zdecydowałem się na zakup kotka na maskę wUSA za około 130$ z dostawą do domu. Otrzymałem figurkę i muszę stwierdzić, że dość gładko reaguje na udeżenie czołowe ręką i obraca się, co uspokaja mnie w kwestii bezpieczeństwa potencjalnej ofiary wypadku (mimo, że nie ma atestu). Po trzecie zamierzam go zamontować ale nie udało mi się wygrzebać nigdzie rozstawu otworów na masce lub umieszczenia samego kota względem grilla, odległość od brzegu maski do początku podstawy figurki.
Po czwarte figurka jest wykonana solidnie, ciężki olew natomiast wykończenie powierzchni mogło by być solidniejsze. Mam tu na myśli drobne pory na powierzchni odlewu i spodnia część między łapami wyraźnie widać miejsce łączenia formy odlewniczej, chrom też w kilku miejscach ma drobne wady. Całość jednak biorąc pod uwagę cenę i ogólny wygląd na odległość wywiera imponujące wrażenie.
Jeszcze raz pozdrawiam i proszę o jakieś namiary na odległość kota od krawędzi maski.