Dzień dobry,
Na wstępie chciałbym powitać wszystkich forumowiczów, nie mam jeszcze Jaguara, ale chyba przychodzi czas na jego zakup.
Szukam XF, benzyna 2013 - 2015, niestety raczej 2.0. gdyż ma służyć do codziennej jazdy.
Jako że na rynku w PL, w zasadzie są w większości samochody sprowadzone z USA, mam pytanie o doświadczenia w tym wzgledzie.
Jestem świadomy, że ogromna większość z nich jest po różnych kolizjach, mam znajomych którzy kupili w ten sposób samochody, część jest zadowolona, niektórzy niekoniecznie, ale tych jest mniej.
Myślałem o kupnie bezpośrednio w USA, ale pojawił się Covid i temat trochę się zdeaktualizował, więc szukam teraz w PL.
I teraz pytanie, czy jest możliwe, ze samochód z uszkodzonymi drzwiami i delikatnie błotnikiem może mieć w Carfax/Autocheck szkodę całkowitą ?
Opis i zdjęcia na aukcji zgadza się z raportem Carfax, uszkodzenia były na prawdę niewielkie.
Wiem, ze tam też picują samochody, przerzucają między stanami żeby zatrzeć historię, ale czasami chyba trafiają się jakieś w miarę mało uszkodzone sztuki.
Oczywiście nie kupię auta bez sprawdzenia w serwisie autoryzowanym lub nie, czy bez sprawdzenia jego dostępnej historii w USA.
Pozdrawiam
Tomasz