Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Czy stać mnie na Jaguara?
nordyk:
--- Cytat: EVO636 w Czerwiec 30, 2020, 12:53:47 pm ---Też mieszkam w Niemczech i biedniejsi ludzie biorą i owszem auta na kredyt ale nie Jaguar, a nowe reno clio które
kosztuje 10 tysięcy euro a biorą je a kredyt na 10 lat i płacą rate po 100e czyli w większości przypadkow 1/15 swoich dochodów miesięcznych, więc jak kolega nie wie niech sie nie wypowiada tutaj większość aut jest w leasingu bo możesz na działalność gospodarczą typu (gewerbe) je wziąść, a turki maja wszystko z przekrętów, mało który turek jest tutaj udcziwy. P. S i te auta nowe mają gwarancję, a części do nich kosztują tyle co nic, kupowanie tak drogiego auta w utrzymaniu jak Jaguar na kredyt to czysty idiotyzm
--- Koniec cytatu ---
To mało widziałeś. Jaguar jest drogi w utrzymaniu?
msiwow:
Panowie, dajcie sobie spokój. Kolegę tak zachęciliście do kupna Jaguara, że dawno przestał się udzielać...
Tak aoropos "Turków" i innych imigrantów chcecie mi powiedzieć, że ludzie żyjący z zasiłków w de mają drogie samochody w kredytach? Chyba z niemieckiego Providenta.
Nordyk, kolega przesiada się na Jaguara z Mondeo nie z Maserati więc w tym wypadku Jaguar to auto drogie w utrzymaniu. Tym bardziej jeśli porównujemy do małego nowego auta jak to miało miejsce w cytowanej przez ciebie wypowiedzi. .
cyberda:
Szwagier w DE kupił akurat za gotówkę.
nordyk:
Mam przychodnie rehabilitacyjne i mnie stać - w czym mają koledzy wyżej problem. Nemcy przyjeżdżają trupami pod praxis, rumuni, cyganie bulgarzy i inni tego pokroju jak wyżej napisałem amg s8, f11 z 4.4 litra i to wszystko jest sponsorowane z zasiłków i kindergeld. Po jedzenie z miasta jadą s8 stawiają za rogiem i idą z torbami z jedzeniem spowrotem. Niedawno była łapanka bi normalni niemcy służby porzadkowe powiadomiły. Nikt tego nie kobtroluje czym taka rodzinka jeździ. Polski zresztą też żyją z miasta i na czarno po 15 h na czarno dymają. Powiem tak każdy ma swój rozum i niech kupuję co chce. Tak turki i inne maści dostają kredyty na auta w Targobanku który jest turecki. Niemiec już nie ma. Dostają od erdogana kredyty na kupno domów i mieszkań w DE 🤣🤣🤣 niedaleko mnie mieszka taki Fernando z 5 dzieci jezdzi w213, żona mini meble co 2 lata dostają a on od czasu do czasu jakiegoś golfika kupi sprejem pomaluje i sprzeda 🤣🤣🤣
Dziki kraj
cyberda:
Ale pamiętaj że wg kolegów piszących powyżej powinieneś kupić auto max 3 x miesięczne wynagrodzenie.... Tym tokiem rozumowania to oczywiście nawet prezydenta RP nie stać na Passata ... :-boks
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej