Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
Czy stać mnie na Jaguara?
bibor80:
Agole i ludzie na wyspach żyją na kredytach. Kogo stać na dom za 300 tysięcy euro plus auto za 50 tysi?
Tam ludzie mają inne życie, bo nie wszystko musi być za gotówkę? A u nas nauczeni, że tylko praca i zero przyjemności, stworzyła punkt widzenia, że jak nie ma gotówki w portfelu , tzn. że nas nie stać.
Ja również jestem takim osobnikiem, ale jak ktoś zarabia 5k PLN poza Warszawą i ma swoje lokum, to nie sądzę by utrzymanie jaga było problemem. Chyba że wydaje wszystko na zabawowe życie.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
nordyk:
Mieszkam w DE i jeszcze nikogo nie spotkałem kto by kupił auto za gotówkę. Turki na przykład wożą się takimi autami, że głowa mała. Ludzie żyjący z socialu - Härtz 4 wożą się V8 amg lub S6 haha ci to potrafią się ustawić - pasożyty je..... :-zly W tamtym roku było tak, że nie można było kupić nowego auta za gotówkę tylko kredycik- salon zarobi bank tez. Mam dwa jagi i oba za gotówkę i tak jak piszę jestem chyba jedyny pod Frankfurtem który jeździ autem za gotówkę. Znam ludzi którzy mają interesy i wszystko na raty. Tez mam na raty kino domowe czy ps4 pro ale wzięte w raty na potrzeby schufy- dobrze jest coś wziąść i spłacić i widzą że człowiek wyplacalny jest. Piniądz jest po to żeby wydawać bo nie wiadomo co przyjdzie jutro. Znam Polaków w de mieszkajacych w jednym pokoju z żoną i dzieckiem bo zbierajo piniądz i w de nie żyją i w Polsce tez nic nie mają. Głupota, raz się żyje
EVO636:
Też mieszkam w Niemczech i biedniejsi ludzie biorą i owszem auta na kredyt ale nie Jaguar, a nowe reno clio które
kosztuje 10 tysięcy euro a biorą je a kredyt na 10 lat i płacą rate po 100e czyli w większości przypadkow 1/15 swoich dochodów miesięcznych, więc jak kolega nie wie niech sie nie wypowiada tutaj większość aut jest w leasingu bo możesz na działalność gospodarczą typu (gewerbe) je wziąść, a turki maja wszystko z przekrętów, mało który turek jest tutaj udcziwy. P. S i te auta nowe mają gwarancję, a części do nich kosztują tyle co nic, kupowanie tak drogiego auta w utrzymaniu jak Jaguar na kredyt to czysty idiotyzm
EVO636:
Tak patrząc na szybko ubezpieczenie ok 5tysi zł, klocki tarcze komplet 2,5tysiąca, a jak dojdzie do tego coś jeszcze i złoży się wszystko w jeden miesiąc? To co weźmiesz drugi kredyt na to?
Yoohas:
Ale przecież raz się żyje ;)
Tak jakby posiadanie samochodu marki X cokolwiek mówiło o jakości życia czy czerpaniu pełnymi garściami ;)
Pomijam też drobną subtelność, która sprawia, że analogia do Niemiec jest bez sensu: jakie jest oprocentowanie kredytów na samochód w Polsce i w Niemczech?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej