Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Spryskiwacze XF2013

<< < (3/5) > >>

Baczek1987:
Witam akurat w tej firmie której byłem czekalem na wizytę 2tyg A po diagnozie gość który ma ten warsztat lecial na 3tyg urlop.Wiec poszperalem trochę w necie I to był chyba błąd....Znalazłem gościa który się podjął  I jak dla mnie chłop jest winny.Powiedzialem mu że ma mi  zaprogramować mój BCM I auto chce spowrotem tak jak przyjechało Ale on mowi ze nie idzie bo jakiś procesor na płytce się rozsypal...I nic już ztym BCM nie można zrobić...

cyberda:
Podoba mi się zwrot "się zsypal". To już problem warsztatu który powinien mieć ubezpieczenie. Powinieneś powiedzieć że znalazłeś tańszego i lepszego mechanika i chcesz odebrać auto takie jak przywiozłeś, a że teraz nie masz auta to wynajmujesz z wypożyczalni i kosztami obciążasz warsztat. Nikt nie może zmusić cie do naprawy twojego auta, możesz zapłacić tylko za diagnostykę. Warto podać o jaki warsztat chodzi aby ktoś inny nie wtopił.

Baczek1987:
Za jaką diagnostyke????Diagnostyke ja mu podałem co gość mi powiedział ten mechanik mial to wyłożone na tacy,skoro się tym zajmuje to wie co robi I jak to zrobić.. A on mi dzwoni ze się rozsypal hehehe ja się na tym nie znam dla mnie może się rozsypac  mąka,cukier coś co działało  I po 1dniu nie dziala to dla mnie proste wsadził swoje łapki I roz....Nie wiem co robić wiem że dziś mial jechać do Jaguara po część..Bo nie może nigdzie jej dostać.Czekam na dalsze informacje od tego pseudo  mechanika

cyberda:
Musisz dać mu termin kiedy odbierasz sprawne auto bo np. masz wyjazd służbowy i jak nie to poniesiesz kolejne koszty.

Amper:
Myślę, że mechanik ma teraz 14 dni, aby to zrobić, tak jak w przypadku zwykłej reklamacji. Dobrze byłoby mieć dowód, kiedy oddałeś auto.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej