Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Nie wkreca sie na obroty
Adt81:
Co do ograniczonej mocy silnika to bardziej przyjrzyj się czujnikowi spalania stukowego P0327 bo to jego awaria powoduje włączenie ograniczonej mocy. Sondy raczej tylko check bo jak któraś padnie to i tak kot je oleje - ja jeździłem całkiem sporo czasu nie mając pojęcia, że nie działaja dwie i nic się nie działo (bo mój kot nie posiada kontrolki check engine :) ). Z sondą upstream czyli przednią zapewne jest tak jak w innych kotach czyli działa tylko i wyłącznie oryginał, downstream można użyć uniwersalne.
Halunnn:
A widzisz to calkiem zmienia postac rzeczy tylko tam sa dwa takie same czujniki na lewej i prawej stronie jak ogarnac ktory to czy oba wymienic?
Adt81:
P0327 to KnockSensor Bank 1 czyli od strony pasażera - może to być zły kontakt z głowicą, zwarcie do masy lub uszkodzenie czujnika. Ściągnij sobie Workshop Manual i tam znajdziesz Pinpoint test L - sprawdzisz czy jest uszkodzony lub czy ma zwarcie.
Halunnn:
Powiem szczerze ze szukalem juz tego Workshop Manual ale jakos mi to nie poszlo z powodzeniem ma ktos namiary na to?
Adt81:
To coś kiepsko szukałeś ;) bo tego jest pełno po wpisaniu w google - wysłałem Ci PW z linkiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej