Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Nie wkreca sie na obroty

<< < (4/13) > >>

huberts1977:
Powrót paliwa masz zrobiony czy nie?

Halunnn:
Dzieki za workschop znalazlem to ale powiem wam ze az tak na elektronice sie nie znam duzo zrobie sam szybko sie ucze i lubie sam robic ale mam tez duze braki takze cale te ecm i te piny numery jak by mi to ktos raz pokazal to juz bym wiedzial ecu znam to komputer ale wpisywalem ecm jaguar xj8 na google zeby wiedziec co to jest jak to ugryzc itd ale jakies glupoty tylko mi wyskakiwaly....chcialbym to ogarnac ale chyba latwiej mi bedzie poprostu wymienic ten czujnik i po sprawie.....a o co chodzi z tym powrotem paliwa?? Seryjnie tego nie robili :)??? 

huberts1977:
Wyobraź sobie że nie robili  :-hehe. Jak już wymienisz wszystkie czujniki to poczytaj na forum o powrocie paliwa przy instalacji lpg. Ja mam teraz dwa Jagi w plg XJ6 i Xf-a, miałem też kilka sztuk wczesniej ale mam prawo się nie znać bo mechanikiem nie jestem. Powodzenia  :-super

P.s możesz spróbować odłączyć akumulator na kilkanaście minut aby sterownik pompy paliwa zresetować. Jest szansa że pomoże na jakiś czas, dopóki nie włączysz znów gazu. Sprawdz na benzynie i na lpg cisnienie paliwa.

Halunnn:
Na prawej listwie od wtryskow jest taki wentylek jak rowerowy czy wlasnie tam sie polacza zegar do sprawdzenia cisnienia? Sprawdze to cisnienie tez ale najpierw zrobie porzadek z tymi dwo ma bledami czyli wymienie ten sensor i sonde i jak znikna bledy i nic soe nie poprawi bede dalej dzialal....dzisiaj jade wyciagnac kat i ten sensor bo widze ze sa trzy rodzaje musze sprawdzic jakie sa u mnie i zamowoc....

huberts1977:
Masz dwa katy jak wiesz, każdy wart w skupie ponad 500zł, pallad jest droższy od złota   :-V. Pod sondy nr.2 musisz zastosować emulatory ale też trzeba wiedzieć jak to zrobić aby nie było błędu. Gdybyś potrzebował porady amatora to dzwoń, doradzę 516568356.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej