Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Nie wkreca sie na obroty

<< < (2/13) > >>

Halunnn:
Jak je sprawdzic bo moge wyciagnac je bo niedawno byly odkrecane bo skrzynie zmienialem wiec jest to jeszcze w miare swierze tylko jak zweryfikowac czy sa dobre czy nie....chyba ze calkiem wywale srodek ale czy wtedy sondy beda dobrze dzialac

katar83:
Odkrec sondy i sprawdz bez wkreconych sond jak dziala. Jak lepiej to zatkany katalizator, jak to samo, to szukaj dalej. Ktora jest która sonda, sprawdzasz pod OBD, odlaczasz i patrzysz ktora znika pod OBD i tyle.

Halunnn:
Dzisiaj bylem w garazu auto odpalilem zero bledu chodzil w miare normalnie wkrecal soe na obroty prawoe do konca ale z problemami pochodzil chwile wlaczyl sie gaz i dupa znowu to samo i te same dwa bledy mam zdjecia z odczytow z kompa.......no i dziwne ze po nocy stania odpalil wkrecal sie na obroty ale troche sie dlawil no ale nie byl w trybie awaryjnym dopiero jak sie na lpg przelaczyl bo zapomnialem wylaczyc lpg....skasowalem te bledy odpalilem i nic nie pomoglo sprawdzilem jeszcze raz bledow juz nie wywalalo ale auto w trybie awaryjnym

Adt81:
Korekty stoją na 0 więc któraś z sond nie działa - nie wiem jak w XJ ale w S-Type R jak mi sondy padły na dwóch bankach (jedna przed katem i jedna za) to wszystkie korekty stanęły bo kot jakoś omija cały system wtedy tak samo jak miałem padnięty MAP - też przyjął sobie fabryczne doładowanie chyba na 1.03bar i ominął czujnik razem z EGR bo też jest czytany przez MAP. Musiałem doprowadzić wszystkie sondy do porządku żeby korekty wróciły - gazu też bez działających korekt nie wyregulujesz poprawnie. 

Halunnn:
Dobra to wimienie sondy w prawym kacie i dalej zobaczymy jak to bedzie dzialac bo z tego co czytalem to ten blad u mnie tyczy sie prawj strony....aha zapomnialem dodac ze czasami strzela tak jak by w filtrze powietrza i tej rurze dolotowej przy dodawaniu gazu...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej