Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)
Nie wkreca sie na obroty
Halunnn:
Witam xj8 z 2002 z lpg nie wkreca sie na obroty jedynie do 3 tys i to z problemami. Nie wyswietla rzadnych bledow...ani na desce ani po ppdpieciu kompa....i na benzynie i na gazie to samo....odpala ladnie na wolnych obrotach pracuje idealnie...podlaczylem znowu komputer i tam takie bledy p0327 i p1646....i teraz mi na desce taki komunikat sie pojawia mot. Leistung begrenzt..... czego wczesniej nie bylo...
Halunnn:
Uklad paliwowy mozna wykluczyc bo tak samo soe na pb zachowuje jak i na lpg....cos z wtryskami moze przepustnica moze przepływomierz a moze przez ktorys z tych bledow
Kie³bek:
P1646 to błąd sondy lamba a p0327 to czujnik spalania stukowego. Zacznij od tego
Halunnn:
Wczoraj troche zagraniczne fora przetrzepalem i wychodzi ze sonda z prawej strony czyli od pasarzera tylko ze ja mam dwie na kacie jedna przed druga za i teraz pytanie ktora to....gdzies tez pisali ze to ta z siwa wtyczka bo jedna ma czarna druga siwa musze to dzisiaj sprawdzic....i ppdobno jak ten blad wyskakuje to silnik tylko kreci soe do 3 tys bo jest w trybie awaryjnym....a ten drugi blad ten czujnik jeszcze nie rozgryzlem za co jest odpowoedzialny no i jest ich dwa na lewej glowicy i na prawej i tez nie jest opisane dokladnie ktora to strona....
KrzysiekEg:
A czy przypadkiem nie masz zapchanych katalizatorów?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej