Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jakie żarówki - Xenon + LEDy do jazdy dziennej
aksel:
Xenon nawet się nie umywa do fabrycznych ledów. Ledy mam w mondeo, xenony mam w x-ie i w espace, różnica w światłach jest kosmiczna, oczywiście na plus ledów.
sztandi7:
A w jakim stanie masz ksenony? Bo ja swoje miałem w sumie w nienajgorszym, ale gdy zrobiłem regenerację przy okazji wymiany klosza, to okazało się, że róznica przed i po była kolosalna. No i dochodzi kwestia homologacji... Mogą być nawet świetnie ustawione, ale w przypadku kolizji i dużego pecha jak zauważy to ubezpieczyciel lub cwany uczestnik kolizji to cóż ... Będziesz miał przechlapane.
scyzor:
--- Cytat: nadziak w Luty 11, 2020, 16:26:38 pm ---Zniechęcony ciągłym wymienianiem żarówek i słabym efektem świecenia świateł krótkich,
--- Koniec cytatu ---
Wymieniałem prawą od krótkiego 2 razy i tez mi wystarczy więc rozumiem doskonale ;D
Możesz napisać konkretnie jakie te ledy kupiłeś? Producent, oznaczenie itp.?
nadziak:
Kupiłem te: https://allegro.pl/oferta/zarowki-led-slim-h1-b5-csp-seoul-12-24v-dzien-noc-7671741120?fromVariant=8194805894
Z aliexpres kupisz taniej ale ja akurat miałem auto w naprawie i mało czasu na zakup. Te działają dobrze nawet w reflektorach lusterkowych, w soczewkowych można zastosować tańsze z większą powierzchnią diód.
Po kilku dniach jeżdżenia wnioski: konieczna wymiana żarówek w długich na mocniejsze i bardziej białe, oraz w przeciwmgielnych na żółte.
scyzor:
Dzięki za odpowiedź kolego. Mam soczewki... i zero pojęcia jakie tam zastosować LEDy... podpowiesz coś?
A te z aukcji to cena za sztukę? Z opisu nic nie wynika a obrazek sugeruje komplet...
Rozumiem, że wchodzą i dają się uszczelnić?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej