Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Jakie żarówki - Xenon + LEDy do jazdy dziennej
najkon:
Witam,
jestem zmuszony wymienić jedną przednią lampę, a więc myślę też o wymianie żarówek (mijania z drogową to jedna żarówka?) na takie o barwie zimno niebieskiej 6000K w górę (oczywiście z homologacją) - pytanie:
- czy przetwornica nie jest tak skonstruowana, że przyjmuje tylko żarówki np. 4500K i nie większe?
- czy konstrukcja lampy (elementy obijające światło w kloszu) nie jest przystosowana tylko dla żarówek 4000K i nie większe?
- jakiej sprawdzonej firmy żarówki kupić?
Wymieniając lampę i żarówki myślę o zamontowaniu LED-ów do jazdy dziennej w lampie.
Takie jak na załączonym zdjęciu - to są tylko otoczki w koło żarówek właściwych - czy taką "modyfikacje" prawo Polskie przyjmie podczas przeglądów? W sumie raz oglądałem TVN Turbo z Klimkiem, który też tak modyfikował lampy (w innym aucie) dokładając tylko ledy w około - chyba nie nagrywaliby odcinka nie sprawdziwszy czy tak można :)
luko_j:
Nie Klimek tylko Duda. Jest to nielegalne. Holologowane kolory to max okolice 5800K. Mozesz wsadzić nawet 12000K dla przetwornicy to bez różnicy. Ja jeżdżę na palnikach GE 4300K. W porównaniach wypadały niemal jak Osram NB. W drugim aucie mam NB i w sumie nie ma różnicy poza różnica w cenie. Pamiętaj, że im wyższa temperatura tym mniej światła.
najkon:
Fakt! To Duda ;)
..ale z homologowanymi kolorami to się nie zgodzę. Widzę auta nówki z bardzo jasną niebieską barwą na oko 6-7000K a w przepisach znaleźć nic nie mogę na temat maksymalnej jasności względem Kalvina - jedynie wymaga się, aby generowany przez nie strumień światła miał barwę białą lub żółtą selektywną, a więc jasnożółtą.
Natomiast co do legalności LED-ów to jest to legalne, muszą tylko spełniać homologacje znakami "E" oraz "RL"wymogi tj.
- intensywność światła od 400 do 1200 kandeli ( cd )
- minimalna powierzchnia świecenia to 20 cm2
- automatycznie włączanie świateł DRL wraz z rozruchem pojazdu
- automatyczne wyłączanie świateł DRL w momencie włączenia świateł postojowych, mijania lub drogowych, przy czym:
- wyłączenie nie może nastąpić w przypadku krótkotrwałego użycia świateł drogowych ( "mryganie długimi" )
- symetrycznie względem osi pojazdu;
- na równej wysokości;
- w odległości od ziemi do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od ziemi do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm;
- odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi nie może wynosić mniej niż 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm;
- lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego.
....ale zamiana halogenów na takie ledowe do jazdy dziennej jest już nie legalne!
sztandi7:
Ksenony bym pakował do 5000K. Wyższa temperatura ładniej wygląda ale już w deszczu troszkę przeszkadza. Osobiście mam dzienne LED-y wstawione w kierunki 2w1. Już ponad 2 lata minęły, ładnie to wygląda, świeci dobrze, przeglądy przechodzi bez problemu a i jedna lekka kolizja była (m.in uszkodzona lampa). Ubezpieczyciel nie robił problemów, mimo że teoretycznie homologacji na to nie ma.
luko_j:
Jako oryginały w kształcie przeciwmgielnych to oczywiście, że legalne pod warunkiem posiadania odpowiednich oznaczeń na kloszu. Jak wsadzisz sobie żarówkę led w przeciwmgielne i zmienisz kabelkologię na sposób dzienny to nadal masz nielegalne. Ja mam dzienne w przeciwmgielnych ale ja nie lubię ledòw i mam Wesema na normalną żarówkę jednowłóknową 21W. Wesem ma też w ofercie takie lampy tylko LED.
Co do koloru to 7000K przez osrama jest traktowane jako offroad bez homologacji drogowej. 6000K jeszcze jest ok.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej