Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Jakie żarówki - Xenon + LEDy do jazdy dziennej

<< < (3/8) > >>

luko_j:
A że w tym sensie. No to się zgodzę z tym zapisem. W h4 owszem tak jest. Dlatego tam powinno być podpinane drl pod postojówki bo one nie gasną. Można (tzn. nie można, ale jeśli Janusz oszczędności się włączy) podłączyć pod mijania i w miarę potrzeb długie i wtedy włączając postój drl działają ale świeci też tył, co jest przy obecnej pogodzie ważniejszy niż przód.

scyzor:
Ale z kolei na postojach jeźdźić nie wolno...    ;D

Jack Fender:
Luko, przy złej pogodzie w dzień, nie jeździmy na dziennych światłach, tylko na mijania, więc temat z brakiem świateł z tyłu odpada. Ja podłączam dzienne (2w1 w miejsce kierunków) do postojówek, żeby gasły dzienne, już po zapaleniu pozycji. Dodatkowo mam moduł, który włączy dzienne po odpaleniu silnika (po samym przekręceniu kluczyka dzienne się nie świecą). Ma to taką zaletę, że na przeglądzie, diagnosta sprawdzając oświetlenie. nie odpala silnika, więc dziennych nie ma, reszta działa jak w oryginale. Wszystkie przeróbki robimy na własną odpowiedzialność i trzeba się liczyć, że jak trafimy na diagnostę lub policjanta szczególarza, to może być problem. Pozdrawiam.

luko_j:
To, że nie jeździmy przy złych warunkach na drl-ach to logiczne ale jeżdżąc dużo po Polsce to tak z 40% kierowców jeździ tylko na dziennych, no bo "Panie ja to automat mam i on sam decyduje kiedy włączyć". Dlatego właśnie uważam, że dzienne powinny być włączane z tyłem, bo we mgle tacy jeżdżą i w deszczu, i jak się już szaro robi a takich z tylu to widzisz czasem w ostatniej chwili. 
Dlatego ja mam wsadzone homologowane w przeciwmgielne i mam spokój z czepianiem się.

Jack Fender:
Dla tych 40% chyba nie logiczne, bo bardzo często się to zdarza. Ja jednak zaryzykuję, podoba mi się takie rozwiązanie tematu z DRL. Zawsze mogę jeden kabelek odpiąć i wracam prawie do oryginału (ledy w kierunkach zamiast żarówek).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej