Dział Techniczny > XJ X300, X305, X308 (1994-2003)

Xj8 4.0 v8 - częste ubytki płynu, dziwny przypadek...

<< < (8/10) > >>

Wentyl:
hej

nie namieszałeś, nawet nieco podbudowałeś:)
teraz bez większego problemu odłączę akumulator i zobaczę czy check zniknie.
w środę oddaję kota na czyszczenie chłodnicy, potem zobaczę
albo zakleję tę wkurzającą kontrolkę, albo sama zniknie
nabyłem już czarną taśmę samoprzylepną:)

pozdrawiam

Majestic:
Dziś już nie te czasy, ale w okresie skarpetowo - kredensowym (Syrenka i 125p) metodą na rury układu chłodzącego (a były rozciągliwe jak prezerwatywy i pękały równie łatwo) było owinięcie rury taśmą naprawczą albo i jakimś bandażem (ja nawet kiedyś w drodze z własnej żony rajstopy zdarłem, aby czymś te cholerne rury zawinąć). Już nie pamiętam, czy syrence to pomogło, ale synów mam trzech.
Wracając do jaguara - masz oczywiście Jaguar Workshop Manual XJ Series 1998  oraz XJ Series Sedan 1998 Electrical Guide ?  Nie, żeby od razu samemu coś naprawiać, ale dla rozszerzenia horyzontów...

Wentyl:
hej

dla rozszerzenia horyzontów kupiłem sobie słownik polsko-niemiecki bo auto mam ze Szwajcarii, aby te komunikaty i instrukcję zrozumieć.
Z angielskim jako tako, skoro expert zrozumiał:)
zaczynam od chłodnicy
może na wiosenny się wybierzesz?
fajnie byłoby pogadać face to face

miłego wieczoru

Majestic:
Od końca: na wiosenny do Złotoryi i okolic jadę, żona za pilota (głos dziecka: babcia kieruje, dziadek tylko kręci tym kółkiem), drugim (XJR 1999) jedzie mój synek Norbert Junior, ksywka Kummpel, z narzeczoną Magdą i psem Czarkiem
Zakup słownika to dobry wybór, szczególnie gdy ładna oprawa, złocone litery itp. Mojemu znajomemu słownik niemiecko - polski uratował kiedyś życie (w czasach przedpoduszkowych) - miał mały podręczny w kieszeni na piersi i wyładował w kontener. Sztyca kierownicy oparła się na słowniku. Na pamiątkę tego wydarzenia znajomy do samej śmierci klął tylko po niemiecku. Umarł ze śmiechu - jak dostał zawału, to jego żona zaczęła się śmiać, że takie głupie miny robi...
A z komunikatami to trzeba tak: Wybór języka
Wyświetlany język można w razie potrzeby zmienić na inny język.
Naciśnij przycisk ML / km na zestawie przełączników komputera podróży (okrągłe kolko na lewo - dół od zegara obrotów i, naciskając,  jednocześnie włącz zapłon do położenia II.
Teraz naciśnij przycisk ML / km, każde naciśnięcie wyświetli inny język. Po wyświetleniu żądanego języka naciśnij przycisk A / B. Po trzech sekundach każda wiadomość zostanie wyświetlona w nowym języku. Polskiego oczywiście nie ma.
Uwaga: Jeśli chcesz wyjść z procedury zmiany języka (bo ci żaden nie odpowiada) i zachować oryginalny swissdeutshcantone język, nie naciskaj przycisku A / B, ale poczekaj dziesięć sekund lub wyłącz zapłon.
Może jednak podesłać Ci jakiś manual ?
A w jakim kawałku Polski mieszkasz - ja w Warszawie, łatwo zlokalizować, ostatnio tuż koło mnie pękła rura z ciepła wodą, cala Polska pękała ze śmiechu...

Wentyl:
rura pękła nieznacznie i tylko dlatego że byłą w wodzie,na która od czasu do czasu leciała jeszcze sól z drogi - ach ci drogowcy! (tak przynajmniej usłyszałem z wywiadu radiowego)
niemiecki postawiłem sobie za punkt honoru, ale jak masz manual by english, to z chęcią
jak będziesz jechał na wiosenny to koło mnie przelecisz:)
chciałem mieszkać nad wodą, ale w Łodzi takiego miejsca nie ma, więc Stryków
https://www.facebook.com/GminaStrykow/

pozdrawiam
wentyl

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej