Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)

XJ vs XJR

<< < (3/5) > >>

Driv3rrrr:
Za stare auto na śluby. W sumie takie nijakie. Teraz biorą albo zabytki albo grube fury za setki tysięcy. Wiem jak sam szukałem. Szukałem XJ X351 ale nie było akurat w mojej okolicy

Haenes90:
Właśnie dlatego zasiegam języka przed zakupem auta 😉.
A jak z miejscem z tyłu w xjr x350. W tym momencie jeżdżę s Type i z tyłu za mną praktycznie nie ma miejsca żeby ktoś wsiadł a mam tylko 180cm.

Boodzio2:
Xj nie jest aż tak większy od eski patrząc na oba auta z zewnątrz. Stare audi A6 C5 ma znacznie więcej miejsca. Jeśli auto na wynajem to długa wersja chyba 17 cm różnicy ,ale xjr nie spotkałem takiego. Chyba że chcesz kompresor i duże wnętrze to szukaj super V8. Ja mam rok auto ogłoszone zero odzewu z wynajmem. Swoją drogą sprzedaje swojego Xjr.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

a1410:
100 koników różnicy pomiędzy XJ a XJR to jest przepaść. Poszukując swojego XJRa jeździłem różnymi egzemplarzami i między którymi było jednak znacznie więcej XJ-tów i różnica w dynamice na korzyść XJRa była powalająca.
Jedyna wada XJRa to sztywniejsze zawieszenie, nawet mój "Kanadyjczyk" jest sztywniejszy niż każdy XJ, ale nie dla wszystkich to musi być wadą. Poza tym jeżeli wzywa się te 100 dodatkowych koników do pracy, to spalanie też jest odpowiednio wyższe, ale przy normalnej jeździe nie zanotowałem jakichś specjalnych różnic w spalaniu pomiędzy wersją z kompresorem i bez. Aha, jeszcze coś; XJR lepiej hamuje...
Pozdrawiam :)

Haenes90:
Strasznie ciężko chyba znaleźć super V8. Przynajmniej ja puki co nie trafiłem na naszym runku, a już dłuższy czas przeglądam ogłoszenia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej