Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura

Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????

<< < (4/39) > >>

jannaf:
No to podsumowując dyskusję, wiemy już mniej więcej co myślą o instalacji gazowej użytkownicy aut bez instalacji gazowej. Czy w ogóle ktoś oprócz gerryjaga zmontował instalację w swoim aucie (wiem że Czapka) ale pewnie po tych powyższych "profanacjach" to wszyscy wrócą do benzynki   ;)

Robson:
Powiem tak:
Mam dwa samochody - Jaguara XJ12 z silnikiem 5.3 i BMW 520i z silnikiem 2.0
Do BMW zamontowałem sobie gaz dwa miesiące po zakupie, ale do Jaguara nie zamontuje gazu nigdy, z dwóch powodów:
- Nie chce tak pięknej jednostki napędowej gazować
- Nie pozwala mi na to ustawa o zabytkach

zyrcia:
Robson,
Twoje powody są jak najbardziej uzasadnione. Ja nosząc się wcześniej z zamiarem zamonotwania gazu w jagu, miałam dość szeroki ogląd możliwości oraz różnych teorii wiążących się z zakładaniem gazu.
Co kto lubi...Jednak jak sie dużo jeździ to zawsze przemawia komfort łącznie z efektem finansowym. Zgadzam się z osobami, które swoje kotki traktują jako drugi lub trzeci samochód w rodzinie - że nie ma potrzeby zakładania gazu, zwłaszcza, że nie ma to przełożenia ekonomicznego.

skap:
"Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..."

Z jednej strony wypowiadają się właściciele pięknych, wypieszczonych jagów, odpalanych od święta, żeby się przypadkiem nie zakurzył, czyli zdecydowani przeciwnicy gazowania...wg mnie lepiej jeździć na gazie jaguarem, wszedzie, jak często jest taka potrzeba czy zachcianka, aniżeli mieć ładnego kota w garażu a dalej niż do kościoła jeździć "1,4D". Druga strona medalu to oczywiście odwieczne problemy silników traktowanych gazem, ich większe zużycie, częstsze usterki, itp.

Osobiście większym szacunkiem obdaruję jeżdzącego Jaguarem na gaz, niż jeżdzącego golfem 1,9TDI chcącego jeździć jaguarem. Dlaczego niektórzy sugerują - nie masz xxxxx PLN  nie  bierz się za Jaguara??? Równie dobrze można spytać dlaczego jeździmy kilkunastoletnimi "złomami" a nie pachnącymi tuż po wyjeździe z salonu...

PS. Osobiście gazu nie posiadam, ale jak trzeba będzie to zamontuje pedały ale  :-tylko  ;D

papatkiole:
Drogi przedmówco Jaga używam na codziennie i na dłuższe wyjazdy też  :-tylko
Nikomu nie bronię dla mnie możesz zamontować sobie nawet spoiler od alfy i na co Ci przyjdzie tylko ochota, ale nie wmówisz mi że gaz w aucie 4 litrowym lub więcej to nie jest profanacja, szukasz oszczędności to kup sobie 1,3l auto.

P.S. no dobra teraz nie używam bo jest chore już dłuższy czas ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej