Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Instalacja gazowa - temat tabu czy temat rzeka ????
papatkiole:
--- Cytat: bombki w Luty 19, 2008, 15:16:20 pm ---
--- Cytuj ---Uważam przynajmniej na rzie że gaz w jagu to profanacja, chcesz jeździć tanio kup sobie ropniaka który spali Ci 5l ropy na mieście, a nie okaleczaj Kota.
--- Koniec cytatu ---
A co z tymi co chcą jeździć tanio( no przynajmniej taniej), ale Jagiem?
--- Koniec cytatu ---
Tanio jagiem ??? Nie da się i juz :P
Pamiętaj że nie można mieć wszystkiego ;)
bombki:
to moje pytanie było po to aby ożywić dyskusje, osobiście nie wsadziłbym instalacji do Jaga
kuba:
Nie pisałeś, że jestem napastliwy. Po prostu jak mawiają anglicy "no offence". Wszedłem sobie teraz na forum i faktycznie koledzy przypomnieli o cenach części, które też potrafią zabić, szczególnie jeśli chce się je kupować w ASO Jaguara. Ale nawet te śćiągane zzagranicy, albo używane z rozbitych, albo kombinowane w jakikolwiek inny sposób potrafią przyprawić o zawrót głowy. Ja mimo tego, że Jaguara możesz kupić już za dość drobną (jak na samochód) kwotę podtrzymam swoje zdanie, gazu się do Jaga nie wsadza. Jeśli ktoś szuka czegoś taniego w eksploatacji to proponuję Golfa w TDI. Mało pali, części od groma, a i ubezpieczenie tanie. Jaguar to nie jest tanie auto, abstrahując nawet od cen paliwa.
Poza tym mój kot za dużo nie je, po mieście 14 l, na trasie zszedłem ostatnio poniżej 10 l. Z tym, że ja mam tylko 6 cylindrów. :(
jaguarofan:
odwieczny dylemat ludzkosci powraca
"czy da sie taniej?" lud zapytuje
i czasem nie baczac co czynic nalezy
"gas instalation" do Jagow laduje...
sam mam dwojaki stosunek do gazu
bo w kilku mialem go samochodach
ale do gazu przymuszac Jaguara?
ma glowa musialaby zleciec po schodach..
najlepiej tych w Palacu Kultury i Nauki
coby sie mocno potlukla, i bedac mocno chora
zamiast pomyslec o gazie a Jaguarze
czym predzej udalaby sie do doktora...
zeby tu jednak nie wpadac w skrajnosc jedna
powiem, ze ludzkosc od dziejow zarania
zamiast wymyslac coraz lepsze rzeczy
wziela sie do Jagow zagazowywania...
niestety jest wytlumaczenie tego dylematu
gaz instalation w Jaguarach casami gosci
zamiast lokowac w co innego kase
ludzie szukaja pozornych oszczednosci...
jestem przeciwny gazie w Jaguarach
mimo, ze wiele na nim podaza
wg mnie mimo paru zl w kieszeni
gaz w pieknych Jaguarach niestety je pograza...
moim zdaniem - stanowczo NIE
tym co sie narazilem - przepraszam za swoje "skrajne w tym temacie" poglady
Arkadiusz
zyrcia:
Instalacja gazowa w jagach zawsze budzi bardzo duże emocje. Ja już kiedyś dostałam bęcki za to że chciałam zakładac instalację gazową w jaguarze. Moje zdanie jest takie - nie ma znaczenie czy instalacja będzie w jaguarze czy w innym samochodzie, bo komfort jazdu na gazie czy na benzynie pozostanie taki sam. Jak będę miała udziały w koncernach paliwowych to bedę chciała w nie inwestować, a na razie to chcę jeździć po jak najtańszych kosztach.
Najlepiej na ten temat mógłby się wypowiedzieć Czapka, bo on zakładał bardzo wiele instalacji gazowych w rówżnych samochodach a i w swoim jagusiu ma gaz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej