Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.
sztandi7:
Voilà :)
Millers CRX 75W140 NT+
STOSOWANIE:
Do użytku w wyczynowych skrzyniach biegów, które są mocno obciążone, lub pracują w trudnych warunkach, jak np. wyścigi długodystansowe w samochodach o dużej mocy i momencie obrotowym. Skrzynie manualne, zsynchronizowane, kłowe sekwencyjne, skrzynie reduktorowe, dyferencjały hipoidalne bez szper, które wymagają oleju API GL4 lub GL5.
Polecany do nowoczesnych przekładni wymagających w pełni syntetycznego oleju , zwłaszcza podczas intensywnego użytkowania na drogach i torach. Znakomity do przekładni takich jak: Hewland, Xtrac, Glebe Transmissions, ZF, Tran X, Elite Transmissions.
Uwaga: Nie zawiera modyfikatorów tarcia. Do szper płytkowych należy stosować CRX LS 75w140 NT+
ziutek567:
mnie kusi ten
ELF TRANSELF SYN FE 75W140 1L
tańszy to raz, drugie primo spełnia normy dla ciężarówek a one lekkiego życia nie mają, i tri nic nie pisze o dodatkach zwiększających tarcie a jedynie o tym że jest gl5. Ale to wszystko sie okaże jak zrzucę dyfer i ocenie szkody. Może po prostu łożysko zjadło, choć wątpie :( Jest jeszcze opcja że to opiłki spod podkładek dystansujących wałek ataku, ale kurcze te wycie nie daje mi spokoju, zupełnie jak łożysko
CiGaR:
Ja do swojego zakupiłem castrol 75w140 i w sumie nic się nie dzieje. Generalnie powiem wam, że na swoje dwa x-typy nie narzekam, jedynie 2.1 odwalał jakieś numery z katami, ale wymieniłem i lata jak nowy... Dlatego jestem trochę w szoku z tymi waszymi przygodami. W moim 3.0 kompletnie nie słychać szumów itd cisza i spokój.
sztandi7:
Ale chyba 2.1 nie ma napędu 4x4 a z moich obserwacji 50% problemów z X-Typem to beznadziejne przeniesienie napędu na 4 koła i wszysko z nim związane, czyli łożyska kół, półosie, wał, podpora, dyfrer, skrzynia kątowa - wersje z napędem na przód albo tego nie mają, albo mają inne 2 razy tańsze części, chciażby łożyska kół tylnich czy półosie ... W moim kocie rzekłbym, że 4x4 to zdecydowanie ponad 50% wszystkich k*rw i ch**ów jakie się posypały na to auto :P
BTW: Pólosie są chyba z Mondeo, tyle, że przefrezowane, to skoro już brali od nich półośki to po cholerę wywalali podpory półosi ? Myślę, że ułatwiłoby to Nam życie. Trwalsze przeguby wewnętrzne -> trwalsze półosie -> całe uszczelnicze przy reduktorze -> mniej problemów z reduktorem :) No i nie czuć by było aż tak tych zasranych drgań na kierownicy przy lekkich luzach.
CiGaR:
Nie będę dyskutował ja żadnych takich cyrków ze swoimi jaguarami nie mam. Tak jak wspomniałem wyżej zalałem do x'a 3.0 4x4 z 2008 roku olej castrol 75w140 i problemów żadnych nie ma. Cisza i spokój.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej