Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.
CiGaR:
Tak na marginesie obserwując Twoje problemy z tym autem, gdzie ty go kupiłeś? Ile to ma nalatane?
Bez urazy, ale patrząc na problemy, musi być to niezła padaka...
ziutek567:
Teraz ma to niby 188tysi. w moich rękach już od jakichś 15tysięcy może troszke więcej. Wersja Amerykancka. Nigdy w swoim całym życiu, chociaż jest krótkie, nie naprawiałem tak często jednego samochodu. Może i mam ciężką noge ale ten samochód nie jest przecież z papieru bo waż ponad 1600kilo i jest wykonany z gównolitu. Już sie nawet nie będe przy nim starał tylko leciał na używkach i najtańszych zamiennikach z chin bo wiem że nie warto. Powiedzcie tylko jakiego oleju szukać bo jak nie to jakiegoś hipola rolniczego zaleje
Driv3rrrr:
Powiem wam, mam dwóch klientów z Xem 2.5 i 3.0 (jeden sprzedał) i z oboma jest cały czas coś. Oba przedlifty i może tu jest cały pies pogrzebany
sztandi7:
--- Cytat: ziutek567 w Czerwiec 22, 2018, 21:25:14 pm ---Miałem tu pisać ostatnio z zapytaniem czy aby na pewno do tylnego dyfra powinno sie zalewać 75w140 skoro nie ma żadnych mechanizmów ciernych, odpowiedziałem sobie sam dzisiaj na to pytanie. Albo to wina łożyska że nagle sie poddało chociaż wymienione było na jesień, albo włąśnie tego dodatku LS bo od 3 dni wyje mi dyfer aż z ciekawości odkręciłem korek bo myślałem że wyleciało wszystko i moim oczom ukazały sie eleganckie błyszczące opiłki. Nie chce mi sie robić już tego trupa tylko napiszcie jaki olej lać jak kupie drugi dyfer bo ręce już opadają :-cry
--- Koniec cytatu ---
Mnie też bardzo mocno zastanawia zasadność lania 75W140 LS. Skoro tak Ci pada to może spróbuj zalać 75W90 albo po prostu inny 75W140 bez LS bo takie też są :p
Millers ma olej bez modyfikatorów tarcia - CRX 75W140 NT+.
ziutek567:
Jak wklepuje w gogole 75w140 to wyskakują generalnie same LS i ten olej jest wykonywany chyba w takiej technologii. Podejrzewam że leją taki olej bo musi wytrzymywać ostre nagrzewanie sie dyfra i na takiej 90 zaraz by sie poddał po dłuższej trasie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej