Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.

<< < (8/22) > >>

CiGaR:
Skąd te auta macie? Przebiegi realne wgl są - zapewne skręcone...

sztandi7:
Pokazałbym Ci sporo aut z przebiegiem powiedzmy 350tys. km a technicznie 3 razy bardziej sprawnych niż te z 200tys. km. Ja nie wiem czemu ludzie dalej sugerują się przebiegami ...

CiGaR:
No to teraz pytanie ile Twój ma naprawdę najechane. Przyznam, że trochę tego nie rozumiem, bo z żadnym nie miałem takich problemów jak Wy, dlatego się dziwie i wnikam w przebieg i pochodzenie auta. Ludzie w tym ja zwracają uwagę na przebieg, ponieważ wolą znać prawdziwy niż cieszyć się przebiegiem rzędu 200 skręconego z 400, wystarczy prześledzić zagraniczne ogłoszenia i tam widać ile mają takie fury, a w Polsce nagle połowę mniej, dodatkowo nasuwa się pytanie jak poprzednicy serwisowali te auta. Kolejną kwestią, wspomniałeś o autach, które są w lepszym stanie po przebiegu 300 tysiaków, zapewne tak jest jak zostały naprawione i są serwisowane. Będę szczery wystarczy odpalić allegro i popatrzeć na jaguary tam praktycznie same śmieci są, których nawet po zdjęciach nie chciałbym żadnego pojechać i zobaczyć. Uważam, że jak doprowadzicie te auta do ładu, to problemu nie będzie.

ziutek567:
Jak dla mnie to jaguar jest strasznie delikatną marką. Lubie czasami polatać nim bokiem na skrzyżowaniach, ale to nie powód żeby zaraz sie rozpadał. Komplet zawieszenia przód i tył wymieniony, a po pół roku poleciały amory z przodu. Automacik dostał od razu świeży olej, to przez 20 tys km zdążyłem dolać ze 3 litry, wymienić simmering, i teraz znowu czeka mnie dolewka oleju jeśli to wyrobiony frez na półosi i wystarczy wywalić półoś, albo wymiana skrzyni jak sobie łożysko zrobiło więcej miejsca w skrzyni. To samo po robocie kontóweczki, gdzie łożysko było wywalone i półoś miała luz, tak właśnie teraz kielich przegubu wewnętrznego prawej strony chce mi uciec z auta bo sie usztywniło. Zrobie to wszystko łącznie z alternatorem i paskami i rolkami, to za tydzień lampy mi pewnie strzelą bo mają nowe regulatory. Kupa nie marka

CiGaR:
W sumie to nie wiem jak odnieść się do Twojej wypowiedzi. Tak jak wspomniałem ja takich problemów nie mam, amortyzatory też wymieniałem na bilsteina z dwa lata temu dodam, że auto jeździ głównie po Wrocławiu i codziennie po odcinku drogi, która nie jest idealna, a amortyzatory mają taką samą sprawność jak w dniu ich założenia. Podsumowując mam całkowicie inne zdanie na temat tej marki i uważam, że jak kupi się zadbany egzemplarz i zrobi porządny serwis na markowych częściach, to problemu nie będzie. Ze swojej strony życzę powodzenia w naprawie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej