Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.
Mski:
Kazde auto ma wady. Wieksze lub mniejsze. Nasze auta do nowych nie należą i trzeba liczyć sie z tym ze co jakis czas cos trzeba naprawic.
Ps. Kot i latanie bokiem ? :)
sztandi7:
Wracając do tematu - czy wymieniał już ktoś łożyska w dyferencjale ? Jakieś miny na którę moge wpaść przy demontażu? Z tego co się orientowałem koszt takich łożysk nie jest zbyt duży. Wyjdzie trochę więcej niz używka, ale przynajmniej jest ta pewność, że się nie rozsypie.
ziutek567:
Jedyny problem poza segerami zabezpieczającymi łożyska na półosiach, są same łożyska, bo nie istnieje taki ściągacz aby je zdemontować i trzeba od zewnątrz coś do nich przyspawać, aby móc je chwycić. No i jeszcze jak będziesz chciał rozebrać te malutkie zębatki w środku aby zobaczyć w jakim stanie są talerzyki, to jest takie malutkie zabezpieczenie rozporowe z którym trzeba sobie poradzić.
A jeśli chodzi o latanie bokiem to trzeba mieć swoje ulubione miejsca ze słabą przyczepnością, bo wiadomo tym autkom brakuje ze sto kucy, i oczywiście mega uważać na innych :)
sztandi7:
Dyfer jednak będzie musiał poczekać... 2 dni temu szyba przednia postanowiła sobie pęknąć... Tak po prostu, na prywatnej posesji przy garażu :) 950zł idzie się pie****ić
sobrus:
--- Cytat: Driv3rrrr w Maj 12, 2018, 22:21:00 pm ---Akurat X typy to badziew. Niestety muszę się z tym zgodzić. Wyższe serie są naprawdę bezawaryjne jak na angielska motoryzację
--- Koniec cytatu ---
Jak na angielską motoryzację ;) Jak czytam to forum to cieszę się że mam tylko X-Type, a nie XJ czy XF.
Oba mi się bardzo podobają i za nic nie kupię żadnego z nich.
Najwięcej w X-Type kosztowała mnie stłuczka i progi. Najbardziej denerwuje niekompetencja mechaników.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej