Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.
sztandi7:
Jestem po wymianie reduktora i obu półosi ... Cóż moge napisać - jest trochę ciszej, drgania jednak przy 120-140 km/h są dalej wyczuwalne, wycia póki co nie ma choć przez moment miałem wrażenie, że coś się znowu odezwało. Za wiele kilometrów nim na razie nie zrobiłem, więc będę go dalej monitorował. Wał jakieś 1,5 miesiąca temu był wyważany i wymieniana była podpora, teraz podobno ma niewielkie luzy na obu przugubach homokinetycznych. Zastanawiam się czy nie kupić drugiego wału do testów. Zauważyłem że ostatnio są one do kupienia za niewielką monetę. Bo w tym jak wymienię przeguby to potem się okaże, że to krzyżak, a za cenę dwóch przegubuch mam spokojnie używany wał w dobrym stanie i jeszcze zostanie ... Także wychodzi, że walka u mnie dalej trwa ...
Uświadomiło mnie to tylko, że nigdy więcej nie kupię już żądnego Jaguara :-wstyd
Demo:
Po prostu kolega zle trafil, tak moze byc z kazda marka. Wiec nie jest to wina konkretnie Jaguara. Zazwyczaj ludzie dobrych aut nie sprzedaja albo sprzedaja za odpowiednia kwote.
Driv3rrrr:
Akurat X typy to badziew. Niestety muszę się z tym zgodzić. Wyższe serie są naprawdę bezawaryjne jak na angielska motoryzację
ziutek567:
A ja wam powiem co dzisiaj znalazłem. Otóż w piąteczek walnął mi alternator, to pomyślałem sobie sprawdzę o co chodzi i co znalazłem... simmering który uszczelniałem w skrzyni biegów na półosi kierowcy znowu cieknie, a czemu cieknie, bo K***a mać półoś lata jak szalona. Nigdy nie trafiłem na gorsze auto. W ciągu roku wsadziłem z 8 koła w to badziewie w same części bo robota moja, a to gówno tak mi sie odpłaca... Chociaż powiedzcie czym sie kierować przy wyborze skrzyni do x-typa z 2003 roku w 3.0 bo już mi ręce opadają. I sorry bo wiem że to nie temat o skrzyniach. A chciałbym swoją zrzucić i od razu wstawiać drugą żeby nie czekać na jakichś kurierów, albo odmiany
voitec:
Uff, dobrze, że mój tego nie wie... i jeździ. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej