Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.

<< < (6/22) > >>

sobrus:
X-Type często cierpiały na wibracje, ale właśnie w przedziale 90-130.

A z kołami wszytko w porządku? Może opona któraś?

Mski:
Nie. To napewno nie wina opon. Nowe zimowe, zmieniane na letnie i ciagle tak samo. Zaczne od wymiany półosi z przodu.
Pytanie czy kupować uzywki czy zamienniki firmy Multiparts na v12 ? Jesli zamienniki-o co pytac sprzedawce, badz na co zwrocic uwage zeby sie nie władować na minę?

sobrus:
To oczywiste, że najlepiej kupić nowe.
Pytanie tylko czy jesteś chętny wydać takie pieniądze, nie wiedząc nawet czy to pomoże.

Przy kupnie używki przez internet nie ma sensu pytać sprzedawcy chyba o nic. Półoś ma być sprawna. W dobrym stanie.
Widzi co sprzedaje, czy są luzy na przegubach itd.
Jeśli będzie chciał wysłać złom, to wyśle, niezależnie od tego o co zapytasz.

Zwróć uwagę czy daje gwarancję rozruchową i ile.

Mski:
Panowie a czy te huczenie/drgania rozniły sie gdy obciazenie auta było wieksze? Ewentualnie czy zauważyliście aby problem byl wiekszy gdy robiliscie dluzsza trase, powiedzmy ponad 300km?

sztandi7:
U mnie chyba nie. Jedynie co zauważyłem to, że jak już pojeździłem autem kilkanaście kilometrów to wycie reduktora występowało dużo rzadziej. Z tymi wibracjami to generalnie jest dziwnie, raz są, raz ich nie ma, a jeszcze innym razem są niewielkie a po kilku kilometrach się zwiększają, jakiejś zależności bynajmniej u mnie nie ma. W środę bądź czwartek będę wymieniał reduktor i półośki to jak zauważę coś ciekawego to dam znać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej