Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Skrzynia kątowa ("reduktor") - regeneracja, wymiana i wszystko inne.
sztandi7:
Pojawiły się właśnie zamienniki nowe na Allegro firmy BRV za niecałe 500zł/szt. A do iksów bez 4x4 są tańsze koło 50zł.
To widzę, że wydatki na auto masz mniej więcej zbliżone do moich :-R
sztandi7:
Jeszcze jedno - czy półosie do 2.5 i 3.0 są takie same do automatu jak i manuala ? Bo różnią się chyba jeśli chodzi o 2WD i AWD ? Dobrze myślę ?
sobrus:
Cóż tanio nie jest :-nie
Nie wiem jak z 2WD/4WD, ale miedzy manualem a automatem są na 100% zamienne. Na 99% 2.5 i 3.0 ma te same bo tam wszytko chyba jest identyczne.
sztandi7:
Właśnie wolę się upewnić bo pisano już na forum, że są zamienne a ktoś kupił i okazało się, że liczbą zębów się różniły.
Dzięki Sobrus ! :-K
Nikt nie zakładał, że Jaguar będzie tani :) Choć w głębi serca myślałem, że będzie trochę lepiej.
sobrus:
Ja mam manual a półosie mam z automatu, więc tu na pewno problemu nie ma.
Co do wydatków to wydaje mi się, że doprowadzić do stanu idealnego jakiekolwiek kilkunastoletnie auto - to nie będzie ani tanio ani szybko.
Chyba że ktoś lubi jeździć rozpadającym się trupem i wtedy faktycznie mówi że tylko leje paliwo i nie dokłada. Takie niezawodne ma auto w którym połowa rzeczy już nie działa jak trzeba.
Gdyby to nie były Jaguary to pewnie by już dawno leżały przerdzewiałe na złomie jak reszta aut których nie opłacało się ratować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej