Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
benzyna czy Diesel do XF
Luckyy:
--- Cytat: rmazurek w Marzec 09, 2018, 17:17:56 pm ---Paliwo było wtryskiwane do dpf ale ze warunki do wypalenia nie zostały spełnione to wracało do oleju rozcieńczając go.
--- Koniec cytatu ---
Jesteś pewny, że paliwo jest podawane bezpośrednio do filtra DPF?
Zazwyczaj to paliwo jest podawane 'normalnie' ale jest zwiększona jego dawka co powoduje wzrost temperatury spalin i/lub zwiększenie ilości dwutlenku azotu co powoduje wypalanie sadzy zgromadzonej w filtrze DPF.
Jeśli paliwo jest podawane bezpośrednio do filtra to powinno to być bezpieczne dla silnika.
Nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak by mogło dostać się z układu wydechowego do 'dolnej części silnika' i wymieszać z olejem.
Jeśli natomiast jest podawana dodatkowa dawka paliwa przez wtryskiwacze do komory spalania ale już w suwie wyrzucania spali to jest ryzyko, że po ściankach cylindra dostanie się na dół do oleju i go rozcieńczy.
Szkoda, że nie ma bagnetu aby sprawdzić stan i "pomacać" olej.
nordyk:
Paliwo jest podawane do komory spalania - tak było i tak jest. Podczas wypalania filtra - tej procedury gdy gasimy auto w mieście lub to całę eko start/stop na światłach ropa spływa po ściance cylindra i tak kilkanaście razy i zamiast oleju mamy ropę. Potem autostrada parę szybkich przejazdów i panewki jak i wałki zacierają się jak plastelina. Ja odkręcam korek od wlewu oleju i parzę a ze dwa razy wziąłem olej na palec i sprawdzałem organoleptycznie.
Wolcik2:
Do dpf są specjalne oleje dedykowane do diesla trochę droższe ale przeliczając koszt naprawy / koszt oleju to taniej wychodzi ( wymiana co 10k km) i diesel śmiga
nordyk:
Ja kupiłem Millers xf 5w30 C1 w sobotę będę wymieniał razem z filtrami. Teraz mam zalany Castrol - badziewie jakich mało. Zobaczymy jak będzie chodził na Millersie. Podobno temp. tak nie rośnie na nim :-gwizd
Janek:
--- Cytat: zbychuro w Marzec 08, 2018, 21:18:21 pm ---Jeżdżę XF-em 3.0 D pięć lat,nigdy nie miałem zadnego sygnału z DPF a zrobiłem nim 150 tys km.Jazda zawsze bardzo dynamiczna /to uczucie gdy but w podłogę -boskie/ w przedziale 180-240 km/h.I nie mówcie że nie ma gdzie tak jeżdzić,choć przyznaję że większość po autostradach i S kach.Do jazdy w mieście służy mi stary accord.Oleju nigdy nie dolewałem,wymiany dwa razy częśćiej co 13 tys. km ,ze stanu full po wymianie do następnej wymiany schodzi mi na wyświetlaczu 1/4 kreski.olej Millers C1 ze specyfikacją jaga do tych właśnie silników.No i wychładzanie turbin 3-4 minuty ZAWSZE,jak robię trasę 1000 km to silnik nie jest nigdy wyłączany.Jag stan idealny jak nówka,nigdy nic !!! I oby tak dalej :-clap
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak się powinno diesla traktować. Niestety problem i opinia diesli w XF-ie tutaj jest taka z racji, że w większości są kupowane jako używane i nie wiemy jak pierwszy właściciel go traktował.
Co Wy z tym millersem? Sam Jaguar poleca do swoich silników lać Castrola ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej